to top
  • Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

    Pravni fakultet Univerziteta u
    Istočnom Sarajevu

Javna odbrana završnog master rada kandidata Marije Stjepanović

Dana 17. 7. 2024. godine sa početkom u 10.30 časova, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama, održana je javna odbrana završnog master rada kandidata Marije Stjepanović, dipl. pravnika pod nazivom ''Mjere procesne prinude prema maloljetnicima u...

Javna odbrana završnog master rada kandidata Marije Stjepanović

OBAVJEŠTENJE   Zakazuje se javna odbrana završnog master rada  kandidata Marije Stjepanović, dipl. pravnika pod nazivom ''Mjere procesne prinude prema maloljetnicima u krivičnom postupku'' za srijedu 17. 7. 2024. godine u 10.30 časova, u sjedištu Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u...

Javna odbrana završnog master rada kandidata Dragana Faladžića

U petak, 14. 6. 2024. godine sa početkom u 14.00 časova, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama, održana je javna odbrana završnog master rada kandidata Dragana Faladžića, dipl. pravnika pod nazivom ''Priroda dvokružnog većinskog sistema''.Komisiju za...

O nama

O nama

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ima tradiciji dugu 65 godina.

Nastavno osoblje i katedre

Nastavno osoblje i katedre

Nastavnici i saradnici koji održavaju nastavu na nastavnim predmetima.

Naučno-istraživački rad

Naučno-istraživački rad

Važniji naučno-istraživački i stručni projekti koji su održani na Pravnom fakultetu

Studijski programi

Studijski programi

Nastava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu se odvija u skladu sa Bolonjskim principima.

Studentska služba

Studentska služba

Studentska služba učestvuje u aktivnostima planiranja, organizovanja i provođenja nastavnog procesa.

UPIS 2024

UPIS 2024

Dobro došli na Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

  • Savez studenata Pravnog fakulteta

    Savez studenata Pravnog fakulteta

    Udruženje studenata Pravnog fakulteta Srpsko Sarajevo - Pravnik.

  • Biblioteka

    Biblioteka

    Bibliotečki fond svakim danom se povećava i pokriva sve oblasti prava.

  • Besjednička sekcija

    Besjednička sekcija

    Sekcija za besjedništvo Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu obnovila je rad u oktobru 2010. godine.

  • Debatni klub

    Debatni klub

    Gdje pronaći plodnije tlo za vođenje argumentovane rasprave i razvijanje vještina kritičkog mišljenja do na pravnom fakultetu?

  • Godišnjak PFIS

    Godišnjak PFIS

    Godišnjak Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu je otvoren kako za domaće, tako i inostrane autore, za sve ideje, stavove, kritike i prijedloge.

  • Zbornici radova sa naučnih skupova

    Zbornici radova sa naučnih skupova

    Pravni fakultet je štampao monografiju povodom 70. godišnjice postojanja i rada.

  • Monografije

    Monografije

    Pravni fakultet je štampao monografiju povodom 70. godišnjice postojanja i rada.

  • Udžbenici

    Udžbenici

    Udžbenici koji se koriste na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

  • Zbornik radova

    Zbornik radova

    Zbornik radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

  • Zbirka monografskih publikacija

    Zbirka monografskih publikacija

    Velika zbirka monografskih publikacija.

  • Godišnjak studenata PFIS

    Godišnjak studenata PFIS

    Studentski stručni časopis u elektronskom izdanju.

    Poštovani maturanti,

     

    Dobro došli na Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, jedan od najstarijih i najprestižnijih fakulteta u državi i regionu. Ono što nas vodi jeste znanje, kvalitet, rad i odgovornost. Ova četiri stuba i principa na kojima stojimo garant su uspjeha i sigurne budućnosti. Dok se drugi vode nekim motivima koji nisi u skladu sa akademskim i univerzitetskim, mi od naših ne odustajemo i ostajemo im vjerni do kraja.

    Studije prava i cijenjenost naše diplome omogućuju Vam da konkurišete za različita mjesta u gotovo svim oblastim društvenog života. Naši diplomirani pravnici rade u sudovima, tužilaštvima, pravobranilaštvima, advokaturi, na fakultetima, u privredi, državnoj i lokalnoj upravi, diplomatiji, novinarstvu, itd. Gotovo da ne postoji mjesto gdje ne mogu da rade. Svršeni studenti ovog fakulteta pokazuju odlično znanje na pravosudnim i državnim ispitima i zauzimaju najistaknutije funkcije i pozicije u državnim, entitetskim i lokalnim organima.

    Mi nemamo problema sa reklamom i promocijom. Najbolji promotori su svršeni studenti koji pokazuju koliko kvalitetno radimo. Za naš fakultet svake godine vlada veliko interesovanje.

    Na Pravnom fakultetu očekuju Vas različiti oblici nastave: predavanja, vježbe, seminari, rasprave, pravne klinike, studentska praksa. Kvalitet nastave, od čega zavisi da li ćemo dobiti adekvatno znanje, a znanje je najbitnije, najviše zavisi od nastavnika. Moramo se pohvaliti da, u stvari, naši nastavnici prave razliku i izdižu fakultet iznad ostalih. Odgovarajućim sporazumima, uspostavili smo saradnju sa mnogim pravnim fakultetima iz regiona, tako da naši studenti imaju priliku slušati predavanja i polagati ispite kod vodećih imena pravne nauke. Sportskim žargonom rečeno, okupili smo pravi profesorski „dream team“. Više od polovine nastavnika su redovni profesori, a to je najviše akademsko zvanje. To je svakako dobra osnova i za mlađe nastavnike koji se imaju na koga ugledati i od koga naučiti. Naši profesori autori su mnogih udžbenika, monografija i redovni učesnici domaćih i međunarodnih naučnih skupova. Mnogi od njih učestvovali su u pisanju ustava, zakona i drugih pravnih akata. Sve ovo jasno ukazuje da Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu raspolaže ogromnim intelektualnim potencijalom i da predstavlja istinski centar znanja.

    Pravni fakultet je posebno ponosan na studentsku praksu, koja je vrlo bogata i značajno pomaže studentima da upotpune svoja znanja, steknu praktična iskustva i preporuče se budućim poslodavcima kao odlični pravnici i vrijedni radnici. Fakultet organizuje studentsku praksu u sudovima, pravobranilaštvima, Republičkoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove, ustavnim sudovima, jedinicama lokalne samouprave, advokatskim kancelarijama, preduzećima i dr.

    Zgrade u kojima se izvodi nastava su savremene i prilagođene potrebama savremenog studiranja. Raspolažu sa velikim amfiteatrima, salama, učionicama i kabinetima koji su idealni za rad studenata i osoblja. Fakultet ima sudnicu u kojoj se vrše simulacije suđenja.

    Raspolažemo savremenom tehničkom opremom  koja je dostupna studentima i koja u mnogo čemu olakšava rad. Na usluzi našim studentima nalazi se bogata biblioteka sa preko 15000 naslova. Nju čini najvažnija domaća i strana literatura, udžbenici, monografije, časopisi i sl., naravno moguće je i elektronsko pretraživanje biblioteke. Tu su i savremene studentske čitaonice u kojima studenti mogu da rade u mirnom, toplom i čistom okruženju. Dok se odmaraju u toku učenja i na pauzama između predavanja, studenti se mogu družiti u bifeu.

    Budite sigurni da ste na pravom mjestu.

     

    Dobro nam došli!

    Zgrade Fakulteta na Palama i u Bijeljini

     

    Diplome

     

    Nastavno-naučni podmladak Fakulteta

     

    Biblioteka i bife

     

     

     

    Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

    Sjedište

    Alekse Šantića br.3
    71420 Pale
    Republika Srpska - BiH
    Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

    Kontakt

    Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
    Bijeljina: +387 55 211 390;
    Srebrenica: +387 56 490 390;
    Fax: +387 57 226 892