to top

Asocijacije

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Savez studenata Pravnog fakulteta

Savez je osnovan 27.11.1998. godine na osnivačkoj skupštini. Na osnivačkoj skupštini studentska organizacija Pravnog fakulteta je dobila svoj prvobitni naziv : Udruženje studenata Pravnog fakulteta Srpsko Sarajevo-Pravnik. Zbog promjene naziva Grada Srpsko Sarajevo i ostalih oblika društvenog organizovanja, a i u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju, organizacija je dobila današnji naziv :Savez studenata Pravnog fakulteta Univerzitet u Istočnom Sarajevu , ''Pravnik''. 

"Pravnik" je vanstranačka organizacija i kao takva nema pravo da promoviše bilo koju političku ideju ili političku opciju.
Osnovna uloga "Pravnika" je da pomaže svojim članovima u pogledu:
- učenja,
- materijalnog obezbjeđenja,
- poboljšanja studentskog standarda,
- zaštite interesa i prava članova,
- povezivanja i razvijanja saradnje izmedju studenata Pravnog fakulteta i drugih studentskih organizacija u zemlji i inostranstvu,
- organizovanju sportskog, kulturnog i javnog života,
- organizovanje humanitarnih manifestacija, studentskih ekskurzija, seminara i drugih potreba članova.

"Pravnik" takođe doprinosi društvenom i kulturnom razvoju Republike Srpske. "Pravnik" je bio osnivač Saveza Studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (SSUIS) I Studentske Unije Republike Srpske (SURS), kao i osnivač njihovih pravnih nasljednika : Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske. Savez studenata aktivno učestvuje u radu Unije studenata Republike Srpske, kao i Studentskog parlamenta Univerziteta, gdje su članovi Saveza obavljali ili obavljaju odgovorne funkcije ( predsjednika, potpredsjednika, članovi Senata Univerziteta, studenta ombudsmana , predsjednici raznih komisija i dr.).


RUKOVODSTVO "PRAVNIKA":

Predsjednik:

Stefan Stajčić
Potpredsjednici:

Cvjetko Savić

Nenad Savić

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892