to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Nastup besjednika Pravnog fakulteta na Kočićevom zboru

U Banjoj Luci, u Vijećnici Banskog dvora, održan je forum besjedništva na kojem je učestvovalo osam studenata pravnih fakulteta iz Beograda, Istočnog Sarajeva i Banje Luke. Besjednici su nastupili 28. avgusta, u okviru 49. Kočićevog zbora. Organizatori, Zavičajno društvo „Zmijanje“, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, uvrstili su besjedništvo u program Kočićevog zbora po prvi put, u namjeri da se time osvijetli i iskaže dužno poštovanje prema Petru Kočiću koji je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih oratora u Saboru BiH, u vrijeme Austrougarske okupacije.

Učesnike i prisutne pozdravili su predjsednik Zavičajnog društva Zmijanje, prof. dr Vitomir Popović, i mentor foruma, prof. dr Nikola Mojović. Svoje besjede govorila su tri studenta Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Sonja Perendija je govorila na temu „Feminizam – terorizam“, Nemanja Simikić besjedu „Spomenko Gostić“, a Tijana Lizdek „Pravda iznad svega“. Besjedama koje su sami pisali, studenti su pokazali da imaju znanja, vještine i hrabrosti da prepoznaju i ukažu na izazove sadašnjosti. Studenti su putovali u pratnji ass. Đorđa Marilovića, mr, koji rukovodi Besjedničkom sekcijom Pravnog fakulteta.

Susret besjednika tri pravna fakulteta protekao je u razmjeni misli o misiji Petra Kočića kao i o značaju njegovoga pregnuća, koje ne gubi sjaj ni danas. Domaćini su se potrudili da se druženje učesnika nastavi i nakon završetka formalnog dijela programa.

Organizatori su izrazili uvjerenje da će ovo okupljanje biti redovni sastavni dio Kočićevog zbora.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892