to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

POZIV "International Refugee Law"

 

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Institutom za humanitarno pravo iz San Rema i Kancelarijom UNHCR-a u Beogradu, u ljetnjem semestru 2023. godine organizuje specijalistički kurs na temu International Refugee Law. Kurs će trajati tokom jednog semestra, od 14. marta do 9. juna i održavaće se onlajn, utorkom i petkom, putem Zoom platforme.

Predavači na Specijalističkom kursu su istraživači Instituta za humanitarno pravo iz San Rema, službenici UNHCR-a, profesori Pravnog fakulteta kao i renomirani svjetski eksperti iz ove oblasti međunarodnog prava. Kurs će se održavati na engleskom jeziku i obuhvataće nastavne jedinice koje se odnose na oblast međunarodnog izbjegličkog prava, od relevantnog međunarodnog i regionalnog okvira, pojma izbjeglice, prava i načela iz Konvencije o statusu izbjeglica, osjetljivih kategorija izbjeglica, trajnih rješenja i sl.

Kurs je otvoren za studente završnih godina osnovnih studija, te master i doktorskih studija.  Polaznici dobijaju sertifikat Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Instituta za humanitarno pravo iz San Rema i Kancelarije UNHCR-a u Beogradu.

Rok za prijavu je 5. mart tekuće godine. Prijave se vrše preko opcije Application form na internet strani Specijalističkog kursa: https://irl.ius.bg.ac.rs/application-form-2/.

Sve dodatne informacije možete naći u pozivu ili se možete obratiti putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892