to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

NA PRAVNOM FAKULTETU ODRŽANA PROMOCIJA STUDIJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

NA PRAVNOM FAKULTETU ODRŽANA PROMOCIJA STUDIJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Na Pravnom fakultetu je održana promocija studije „Izazovi integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja“. Studija je nastala u okviru projekta u kome učestvuje 18 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, među kojima je i naš univerzitet.

Na promociji su govorili prof. dr Jelena Krunić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, doc. dr Marko Gutalj, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i prof. dr Branka Kovačević, profesor Filozofskog fakulteta Pale. U ime domaćina, govorio je prof. dr Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta, koji je, pored doc. dr Sanje Kreštalica, takođe nastavnika našeg fakulteta, član Savjetodavnog odbora ovog projekta. Skupu su prisustvovali i u njegovom radu učestvovali i prof. mr Sandra Ivanović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i koordinator projekta u ime našeg univerziteta, te doc. dr Sanja Golijanin i viši asistent dr Dragana Damjanović, sa našeg fakulteta.

Nakon uvodnih izlaganja, nastavnici i studenti su učestvovali u sadržajnoj diskusiji, tokom koje su postavljana pitanja i iznošena mišljenja o problemima rodne ravnopravnosti. Studenti su pokazali veliko interesovanje za ovu temu i iznosili svoja mišljenja, koja su pokazala da smatraju ovu temu značajnom i aktuelnom.

Posebno je značajno što je ova promocija održana na našem fakultetu, koji je od 2012. godine imao više aktivnosti na temu rodne ravnopravnosti. Fakultet je organizovao naučni skup 2012. godine, a potom je u tri navrata, u saradnji sa Gender centrom Vlade Republike Srpske, organizovao Školu rodne ravnopravnosti. Na fakultetu je održana i pravna klinika „Zaštita od nasilja u porodici“, u okviru koje je bila otvorena SOS linija.

 

 

 

 

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892