to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE NA STUDENTSKU PRAKSU U MINISTARSTVU KOMUNIKACIJA I TRANSPORTA BiH

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE NA STUDENTSKU PRAKSU U MINISTARSTVU KOMUNIKACIJA I TRANSPORTA BiH

 

Pozivaju se studenti da se prijave na studentsku praksu koju Pravni fakultet organizuje u Ministarstvu komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Program sprovođenja stručne prakse osmislilo je Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, a svrha prakse je upoznavanje studenata sa nadležnostima, unutrašnjom organizacijom, načinom rukovođenja, zakonima, podzakonskim aktima i ostalim relevantnim dokumentima Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine. Tokom obavljanja prakse, studenti će izvršavati konkretne zadatke srednjeg i nižeg stepena složenosti, pod nadzorom mentora, u sljedećim oblastima: kancelarijsko poslovanje, radnopravni odnosi, zaključivanje međunarodnih ugovora,  te procedura pripreme zakona i podzakonskih propisa iz nadležnosti Ministarstva koji se dostavljaju Savjetu Ministara BiH na usvajanje.

Studentska praksa će biti organizovana u decembru mjesecu, a period obavljanja prakse je pet radnih dana. Broj studenata koji mogu pohađati praksu je ograničen jer će se praksa zasnivati na principu individualnog mentorstva.

Zainteresovani studenti mogu da se prijave do 1. decembra 2022. godine. Prijave se šalju na e mail doc. dr Sanje Golijanin: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj indeksa, godinu studija i mjesto prebivališta.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892