to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PRAVNI FAKULTET USPOSTAVIO SARADNJU SA CENTRIMA ZA SOCIJALNI RAD

U okviru nastave iz Porodičnog prava i Nasljednog prava, studenti Pravnog fakulteta imali su priliku da slušaju predavanja kolega iz centara za socijalni rad u Palama, Bijeljini i Višegradu. Gostujuće predavanje na fakultetu odnosno odlazak u prostorije centra organizovani su na inicijativu predmetnog nastavnika, prof. dr Dimitrija Ćeranića. Dogovoren je i nastavak saradnje koji će se ogledati u potpisivanju sporazuma koji će poslužiti kao osnov za studentsku praksu, zajedničko držanje seminara i okruglih stolova, kao i druge vidove aktivnosti.

U prostorijama Pravnog fakulteta u Palama, studentima su se obratili direktori centara za socijalni rad iz Pala i Višegrada, g. Srđan Baralić i g. Dejan Savić, kako u svojstvu rukovodilaca tako i dugogodišnjih radnika centara. U Bijeljini, studenti su boravili u prostorijama Centra gdje su im predavanje održali gđa Cvijanka Rakić, rukovodilac Odјeljenja za porodičnopravnu zaštitu, gđa Mila Stojanović, rukovodilac Odјeljenja za socijalnu zaštitu i gđa Dragana Jovanović, stručni saradnik za starateljstvo. Svoje višegodišnje iskustvo u radu u ustanovama socijalne zaštite pomenuti psiholozi, socijalni radnici i pravnici vrlo slikovito su predstavili studentima kroz mnoštvo zanimljivih primjera iz prakse. O korisnosti predavanja svjedoče i skoro jednočasovna postavljanja pitanja od strane studenata na Palama i u Bijeljini o kojima su kolege iz centara vrlo nadahnuto i stručno govorili.

Zaposleni u centrima i studenti izrazili su zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom i želju za nastavkom zajedničkih aktivnosti. Ovo je još jedna u nizu mjera koje je Pravni fakultet u posljednje vrijeme preduzeo na polju osavremenjavanja i uvođenja praktičnih vidova nastave, kao i neposredne saradnje sa ustanovama koje se bave primjenom prava.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892