to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

DEKAN PRAVNOG FAKULTETA SASTAO SE SA GRADONAČELNIKOM ISTOČNOG SARAJEVA

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković sastao se sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva g. Ljubišom Ćosićem. Cilj sastanka bio je informisanje o aktivnostima Pravnog fakulteta i razmjena mišljenja o nekoliko inicijativa o kojima je već ranije postignuta saglasnost, a na čijoj realizaciji se radi.

Sastanak je održan u trenutku kad se obilježava 30 godina rada Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji je dao nemjerljiv doprinos dolasku i ostanku mladih ljudi u istočnom dijelu Republike Srpske, razvoju obrazovnog sistema i svih segmenata društvenog života Republike Srpske. Gradonačelnik Ćosić i dekan Marković istakli su ogroman značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske, čime je on i jedna od ključnih ustanova čitave Republike. Grad Istočno Sarajevo odlično razumije značaj Univerziteta ne samo za Grad i istočni dio Republike, već i za Republiku Srpsku u cjelini, zbog čega mu pruža svestranu podršku i pomoć. Dekan Marković zahvalio je gradonačelniku Ćosiću na podršci koju je pružio svim dosadašnjim aktivnostima Pravnog fakulteta, koji je jedan od temelja Univerziteta, Opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i istočnog dijela Republike Srpske.

Dekan Marković je upoznao gradonačelnika Ćosića o aktivnostima fakulteta tokom upisne kampanje, ističući činjenicu da je fakultet postigao stabilnost upisa na prvom ciklusu studija i da je u posljednje četiri godine više nego dva puta povećao broj studenata na drugom ciklusu studija.

Gradonačelnik Ćosić i dekan Marković razgovarali su i o opremanju sudnice u zgradi fakulteta u Palama, za šta je gradonačelnik pokazao izuzetno zanimanje i ponudio pomoć, u skladu sa nadležnostima i finansijskim mogućnostima Grada. Cilj fakulteta je da sudnica bude moderno opremljena, tako da se u njoj mogu organizovati simulacije suđenja, ali i domaća i regionalna takmičenja studenata pravnih fakulteta.

Dekan Marković i gradonačelnik Ćosić saglasili su se i o potrebi olakšavanja prevoza studenata na području Grada Istočno Sarajevo, na čemu će se u narednom periodu intenzivno raditi, a biće upriličen i sastanak na Pravnom fakultetu, na kome će nadležni Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Grada Istočno Sarajevo i opština u sastavu Grada razgovarati. Na ovaj način, nastaviće se ranije započete aktivnosti Grada i Univerziteta na ovom planu.

Na sastanku je bilo govora i o saradnji Saveza opština i gradova Republike Srpske i Pravnog fakulteta, s ciljem promišljanja koncepta i funkcionisanja sistema lokalne samouprave.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892