to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PREDSTAVNIK NARODNE BANKE SRBIJE ODRŽAO PREDAVANJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Predstavik Narodne banke Srbije g. Ranko Stanojević održao je 10. i 11. juna dva predavanja studentima Pravnog fakulteta, u odjeljenju u Bijeljini. Predavanja „Sveti Sava u monetarnoj istoriji Srbije“ i „Nemanjići – novac dinastije“, izazvala su veliko zanimanje studenata, kao i veliki broj pitanja. Prvog dana predavanja, prisutne u amfiteatru Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini pozdravio je dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković, a u diskusiji je učestvovao prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr Dimitrije Ćeranić, na čiju ideju su ova predavanja organizovana na Pravnom fakultetu. U proteklom mjesecu, predavanja g. Ranka Stanojevića o istim temama slušali su studenti u sjedištu Pravnog fakulteta.

Izuzetno zanimljivom izlaganju, koje je bilo obogaćeno brojnim prikazima novčanica i znamenitih ličnosti od značaja za monetarnu istoriju Srba i Srbije, prisustvovalo je mnoštvo studenata ali i profesori Pravnog fakulteta, kao i profesori i učenici Srednje ekonomske škole u Bijeljini.

Saradnja Pravnog fakulteta sa Narodnom bankom Srbije odvija se na osnovu Memoranduma o poslovnoj saradnji, zaključenog 2019. godine, a do sada se odnosila prvenstveno na studentsku praksu. Radujemo se širenju saradnje i na druge oblasti, uključujući predavanja, uzajamne posjete i dr.

U organizovanju gostovanja g. Stanojevića učestvovali su doc. dr Sanja Golijanin, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu, i predmetni nastavnik iz oblasti finansijskog prava doc. dr Đorđe Marilović.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892