to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PREDSJEDNICA OKRUŽNOG PRIVREDNOG SUDA U BIJELjINI BOŽANA GUŽVIĆ ODRŽALA PREDAVANjE STUDENTIMA NA TEMU „SPECIFIČNOSTI I ZNAČAJ PRIVREDNOG SUDOVANjA U ODNOSU NA OPŠTE GRAĐANSKE POSTUPKE“

Na Pravnom fakultetu u Bijeljini, održano je gostujuće predavanje predsjednice Okružnog privrednog suda u Bijeljini Božane Gužvić na temu „Specifičnosti i značaj privrednog sudovanja u odnosu na opšte građanske postupke“. Sudija Gužvić održala je predavanje 28. marta u okviru studentske prakse iz šire oblasti građanskog prava, koju studenti Pravnog fakulteta pohađaju na osnovu Okvirnog sporazuma o razumijevanju – Unapređenje praktične nastave i obuke za studente prava i diplomirane pravnike. Okružni privredni sud u Bijeljini pristupio je Okvirnom sporazumu u oktobru 2023. godine, a ovo predavanje predstavlja jedan od vidova tako nastavljene dugogodišnje saradnje.

Predsjednica Gužvić predavanje je prilagodila potrebama studentske prakse i razumijevanja vrlo složene teme odnosa između sudovanja u sudu posebne stvarne nadležnosti i sudu opšte nadležnosti. Kompleksna materija predočena je prisutnim studentima kroz primjere i slikovite prikaze iz prakse.

Predsjednicu Gužvić je na početku predavanja pozdravio prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr Dimitrije Ćeranić, a predavanju je prisustvovala i Ivana Lazarević, ma, viši asistent na predmetima iz uže naučne oblasti Građansko pravo.

Studentsku praksu i gostujuća predavanja na osnovu Okvirnog sporazuma o razumijevanju za Pravni fakultet koordiniše doc. dr Đorđe Marilović.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892