to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

STUDENTKINJA SAVKA DODIĆ BORAVI NA UNIVERZITETU U KATANCARU

Studentkinja Pravnog fakulteta Savka Dodić provodi pet mjeseci na Univerzitetu u Katancaru (Italija), u okviru Erasmus+ projekta razmjene studenata i nastavnika. Kolegica Dodić je smještena u studentski dom, sluša predavanja na engleskom i pohađa kurs italijanskog jezika. Njen boravak finansiran je sredstvima Evropske komisije.

Osim studentskih obaveza, kolegica Dodić ima dosta vremena da uživa u ovom primorskom gradu, upoznaje Italiju, ali i da priprema ispite.

Ona je već treći student našeg fakulteta koji boravi u Katancaru (prvo dvoje studenata proveli su jedan semestar u ovom gradu u proljeće 2021. godine).

Prenosimo utiske kolegice Dodić:

„Ovom prilikom želim da zahvalim Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji mi je omogućio boravak i studiranje u Katancaru (Italija), u okviru Erazmus programa u trajanju od pet mjeseci.

Takođe, željela bih da izrazim zahvalnost i profesorima koji su me nadahnuli da se odvažim i prijavim za ovo nezaboravno iskustvo i priliku koja se pruža jednom u životu.

Moji dosadašnji utisci su krajnje pozitivni i radujem se svemu što slijedi. Ima nešto očaravajuće u ovim južnim krajevima Italije, zbog čega poželite da ostanete mnogo duže od jednog semestra. Ljudi su predivni, izuzetno prijatni, druželjubivi, spremni na pomoć u svakom trenutku i uvijek dobro raspoloženi. Možda je to zbog dobre kafe koja se pije u hodu, zvuka morskih talasa i predivne prirode ili je ipak do izvanredne italijanske kuhinje.

 

Svim kolegama bih svakako preporučila da iskoriste ovu priliku u narednom periodu, jer sam sigurna da će biti jednako oduševljeni koliko i ja.”

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892