to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA UČESTVOVALI NA MEĐUNARODNOJ STUDENTSKOJ KONFERENCIJI

 

Studenti Pravnog fakulteta učestvovali su na Prvoj međunarodnoj studentskoj konferenciji ,,Multietničnost – snaga nove generacije“, koja je održana 7. marta ove godine na Ekonomskom fakultetu u Brčkom. Na konferenciji su učestvovali studenti različitih godina studija i različitih fakulteta iz Italije, Egipta, Indije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na otvaranju konferencije prisutnima se autorskom besjedom obratila studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta Marija Đorđević koja je govorila na temu ,,Kad, ako ne sad? Ko, ako ne mi?“. Svojom besjedom dotakla je kako kolege studente, tako i sve prisutne, koji su pažljivo slušali člana naše besjedničke sekcije. Gromoglasnim aplauzom i čestitkama za uspješno izvedenu besjedu prisutni su pokazali da se lijeporiječje i danas cijeni i vrednuje.

Naše studentkinje, Iva Matić i Marija Đorđević, na konferenciji su izlagale i koautorski rad na temu ,,Timski rad kao žila kucavica svakog savremenog društva“. Obrazložile su značaj i važnost timskog rada tokom studija. Na osnovu rezultata ankete koju su sprovele sa studentima našeg univerziteta, došle su do zaključka da je timski rad jedan od osnovnih elemenata motivacije studenata za djelotvornije obavljanje radnih zadataka, spoznaju svojih sposobnosti, ali i sticanje vještina komunikacije i organizacije vremena. Prilikom javne odbrane rada istakle su i potrebu da timski rad postane redovniji način obavljanja radnih obaveza, o čemu svjedoče i rezultati sprovedene ankete.

Učesnici Konferencije u više navrata pohvalili su vještine jasnog i pravilnog izražavanja studenata našeg fakulteta. Svojim zanimljivim i vještim govornim sposobnostima još jednom su pokazale da Besjednička sekcija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu predano njeguje lijeporiječje i besjedništvo. Čestitamo našim studentkinjama na učešću na ovoj konferenciji, te im želimo mnogo sreće u daljem radu!

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892