to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

POČELA PREDAVANJA ADVOKATA PATRIKA MEKNALTIJA

 

Na Pravnom fakultetu su počela predavanja advokata iz SAD g. Patrika Meknaltija, koja će biti održavana tokom ove i sljedeće sedmice. Gospodin Meknalti će, tokom šesnaest časova, govoriti studentima o dva segmenta pravnog sistema SAD – ustavnom pravu i građanskom postupku. Predavanja će slušati 15 studenata iz Pala i Bijeljine. To će biti odlična prilika da steknu nova znanja o pravnom sistemu SAD i usavrše svoje poznavanje engleskog jezika. Studenti će moći da nauče mnogo o načinu izbora predsjednika SAD, sistemu porote, zaštiti ličnih podataka, kleveti, parničnom postupku i dr. pitanjima. Već tokom prvih predavanja ostvarena je interakcija, jer su se studenti interesovali za teme o kojima je g. Meknalti predavao.

Gospodin Meknalti je u svojoj bogatoj karijeri imao na stotine slučajeva u kojima je zastupao svoje klijente, a jednom prilikom je učestvovao i u postupku pred Vrhovnim sudom SAD.

Ova predavanja rezultat su saradnje koju fakultet preko deset godina ostvaruje sa International Center for Legal Studies, sa sjedištem u Salzburgu (Austrija).

U realizaciji ove aktivnosti učestvuju prof. dr Goran Marković i mr Ninoslava Radić, profesor engleskog jezika.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892