to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG CENTRA ZA DRŽAVNE SUDOVE

U posjeti Pravnom fakultetu boravili su predstavnici Nacionalnog centra za državne sudove (NSCS): g. Timothy M. Hughes, programski direktor i viši pravni savjetnik, g. Nenad Galić, direktor Kancelarije NSCSu Bosni i Hercegovini, i gđa Lejla Hasanović, zamjenik direktora Kancelarije. U ime Pravnog fakulteta, sastanku su prisustvovali dekan prof. dr Goran Marković, prodekan za nastavu doc. dr Sanja Golijanin, koordinator u ime fakulteta u aktivnostima povodom Okvirnog sporazuma doc. dr Đorđe Marilović i doc. dr Igor Petković, jedan od koordinatora Pravne klinike „Vještine zastupanja u krivičnom postupku“.

Cilj sastanka bio je analiza dosadašnjih aktivnosti i saradnje na realizaciji Okvirnog sporazuma, koji je okupio 40 institucija i organizacija koje sprovode zajedničke aktivnosti organizovanja studentske prakse i pravnih klinika. Predstavnici NSCS ocijenili su da je naš fakultet jedan od ključnih i najaktivnijih partnera u projektu, imajući u vidu činjenicu da organizuje studentsku praksu u osam pravosudnih institucija u Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Trebinju, te da je na njegovu inicijativu osam pravosudnih institucija pristupilo ovom sporazumu.

Učesnici sastanka su ocijenili da su studenti vrlo zainteresovani za studentsku praksu, budući da je, kad je u pitanju naš fakultet, pohađa ogromna većina studenata treće i četvrte godine studija. Stoga, opravdano je da se studentska praksa u većoj mjeri organizuje u advokatskim i notarskim kancelarijama, kao i da se poveća broj pravosudnih institucija u kojima bi praksa bila organizovana.

Postignuta je saglasnost i o tome da se, u saradnji sa advokatskim komorama, predvidi mogućnost da zainteresovani advokati iskazuju i oglašavaju potrebu za studentima koji bi kod njih obavljali praksu, kako bi studentima bilo omogućeno da stiču nova znanja i iskustva, a u perspektivi i da zasnivaju radni odnos.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892