to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

UNAPREĐENA SARADNJA SA URALSKIM FEDERALNIM UNIVERZITETOM IZ RUSIJE

Dekan prof. dr Goran Marković i prodekan za nastavu doc. dr Sanja Golijanin održali su sastanak sa prof. dr Aleksejem Kljujevim, dekanom Fakulteta javne uprave i preduzetništva Uralskog federalnog univerziteta. Ovaj univerzitet, sa sjedištem u Jekaterinburgu, jedan je od najboljih ruskih univerziteta, sa vrlo razvijenim nastavnim i naučno-istraživačkim radom, kao i međunarodnom saradnjom.

Predstavnici Pravnog fakulteta razgovarali su, tokom dugog i vrlo plodnog sastanka, sa prof. Kljujevim i nekoliko praktičnih oblika saradnje, koji će biti razvijeni u narednom periodu. Dogovoreno je da gostujuća predavanja naših i ruskih profesora počnu od jeseni ili zime ove godine, kao prvi oblik saradnje. Osim toga, odmah ćemo započeti sa planiranjem jednosemestralnog onlajn kursa na engleskom jeziku, koji će pohađati naši i ruski studenti, na temu koja je već dogovorena, a na srpskom i ruskom jeziku biće pripremljen zajednički udžbenik. Izražen je obostrani interes da se priprema zajednički naučno-istraživački projekat na istu temu. Predstavnici oba fakulteta iskazali su spremnost za pripremu zajedničkog master studijskog programa, za šta će biti potrebno izvjesno vrijeme, imajući u vidu potrebu pripreme nastavnog plana i programa i dobijanje potrebnih saglasnosti resornih ministarstava. Razmjena nastavnika i studenata takođe su oblici saradnje koji će biti ostvareni, kao i učešće na naučnim skupovima i objavljivanje radova u časopisima i zbornicima radova.

Imajući u vidu naučne i nastavne reference Uralskog federalnog univerziteta, kao i dosadašnje rezultate u međunarodnoj naučnoj i nastavnoj saradnji, oblici saradnje koji su definisani na sastanku, a koji će biti razrađeni u narednih nekoliko mjeseci, predstavljaju ozbiljnu mogućnost za oba fakulteta, njihove profesore i studente, da unaprijede i obogate svoj nastavno-naučni rad odnosno studije.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892