to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

DEKAN MARKOVIĆ POSJETIO AMBASADU NARODNE REPUBLIKE KINE

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković posjetio je Ambasadu Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini i razgovarao sa g. Miao Dake, zamjenikom šefa Misije i političkim savjetnikom, o saradnji Ambasade i kineskih univerziteta sa Pravnim fakultetom. Ambasada Narodne Republike Kine i univerziteti iz Kine godinama imaju odličnu saradnju sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu. Ta saradnja treba da bude proširena i na Pravni fakultet, koji želi da ostvari bogatu i trajnu saradnju sa pravnim fakultetima iz Kine.

U dužem sadržajnom razgovoru, dekan Marković je iznio g. Miao Dake ideje o mogućim oblicima saradnje Pravnog fakulteta sa univerzitetima iz Kine, tačnije sa njihovim pravnim fakultetima. Razgovarano je o učešću profesora kineskih univerziteta u radu međunarodnog naučnog skupa koji Pravni fakultet organizuje 28. oktobra u Palama, zatim o konkretnim idejama o saradnji u oblasti naučno-istraživačkog rada, te o mogućnosti učešća kineskih studenata prava na studijskim programima iz specifičnih oblasti prava koje bi naš fakultet organizovao sa međunarodnim partnerima.

Gospodin Miao Dake je istakao da postoji interes za produbljivanje saradnje sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, te da postoje velike mogućnosti za otpočinjanje i razvoj saradnje Pravnog fakulteta sa pravnim fakultetima iz Kine, čemu Ambasada pruža punu podršku.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892