to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

ZAKLJUČEN SPORAZUM O SARADNJI SA SRPSKIM UDRUŽENJEM ZA PRAVNU I SOCIJALNU FILOZOFIJU

 

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković i viši asistent Brano Hadži Stević, ma boravili su 2. juna 2023. godine u Beogradu, u posjeti Srpskom udruženju za pravnu i socijalnu filozofiju. Tom prilikom, zaključen je sporazum o saradnji između Fakulteta i Udruženja, koji su potpisali dekan Marković i predsjednik Udruženja i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Bojan Spaić. Osim toga, sastanku su prisustvovali i prof. dr Miodrag Jovanović i prof. dr Goran Dajović, članovi Udruženja i profesori Pravnog fakulteta u Beogradu na Katedri sa teoriju države i prava, sociologiju prava i filozofiju prava.

Sporazumom je predviđena saradnja između Fakulteta i Udruženja u realizaciji naučno-istraživačkih, stručno-edukativnih i drugih aktivnosti. Budući da je Srpsko udruženje za pravnu i socijalnu filozofiju član Međunarodnog udruženja za pravnu isocijalnu filozofiju (Internationale Vereinigung für Rechts- und Sozialphilosophie), dogovoreno je da će Udruženje, u skladu sa mogućnostima, omogućiti učešće zainteresovanih nastavnika Fakulteta u realizaciji aktivnosti ove međunarodne asocijacije pravnika. Takođe, dogovoreno je da će Fakultet omogućiti članovima Udruženja da drže gostujuća predavanja na Fakultetu i da će Fakultet i Udruženje da besplatno jedni drugima dostavljaju svoja izdanja, s ciljem uvećavanja bibliotečkog fonda.

Dekan Marković je upoznao članove Udruženja sa aktivnostima koje organizuje Fakultet, a naročito je iskazao očekivanje da će članovi Udruženja da učestvuju u ovogodišnjem naučnom skupu koji će da bude organizovan krajem oktobra. Članovi Udruženja su podijelili svoja iskustva u vezi sa učešćem u naučno-istraživačkim projektima.

Ovaj sporazum predstavlja samo jednu od aktivnosti koje Fakultet preduzima u proteklom periodu s ciljem povezivanja našeg fakulteta sa drugim organizacijama, a poseban značaj ima za nastavnike, saradnike ali i studente koji će biti u mogućnost da prodube znanja o pravnoj i socijalnoj filozofiji.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892