to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA U BIJELJINI

ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA U BIJELJINI 

Univerzitet u Istočnom Sarajevu organizovao je Dan otvorenih vrata u Bijeljini, u zgradi Centra za visoko obrazovanje, na kome se predstavilo petnaest fakulteta i dvije akademije. Više od 500 maturanata iz Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Zvornika, Šekovića, Srebrenice, Milica i Vlasenice imali su priliku da se upoznaju sa našim univerzitetom i njegovim članicama, među kojima je i Pravni fakultet, čije sjedište je u Palama a odjeljenje u Bijeljini. Maturantima se u ime rektora Univerziteta obratio prorektor za međunarodnu saradnju doc. dr Marko Gutalj, a maturanti su mogli da čuju i autorsku besjedu Simeona Petkovića, studenta Pravnog fakulteta i člana Besjedničke sekcije fakulteta.

Maturanti su mogli da saznaju: 1) da je školovanje besplatno za sve studente državljane Republike Srpske i Republike Srbije; 2) da je smještaj u domovima besplatan za državljane Republike Srpske i Republike Srbije; 3) da studenti slušaju kvalitetnu nastavu i stiču diplome koje su priznate u zemlji i inostranstvu; 4) da će biti u prilici da putuju u inostranstvo i slušaju nastavu na stranim univerzitetima.

Maturanti su pokazali veliko interesovanje za studij prava, a mogli su da saznaju i da će: 1) moći da pohađaju studentsku praksu u 20 institucija; 2) učestvovati na pravnim klinikama i simulacijama suđenja; 3) učestvovati u radu Besjedničke sekcije i Debatnog kluba; 4) moći da besplatno pohađaju trogodišnju Školu (fakultet) evropskog prava i uprave u Atini; 5) polagati ispite na olakšani način; 6) po okončanju studija brzo naći zaposlenje i moći da obavljaju 300 različitih poslova.

U promociji su učestvovali nastavnici i saradnici Pravnog fakulteta, kao i značajan broj studenata, koji su, iskazujući ljubav i zahvalnost fakultetu, osjetili potrebu da ga, na vrlo domišljat, lijep i upečatljiv način, predstave maturantima.

Vidimo se na danima otvorenih vrata u Trebinju, 24. marta, i Palama, 31. marta.

 

 

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892