to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PRAVNI FAKULTET ZAKLJUČIO SPORAZUM O SARADNJI SA PRAVNIM FAKULTETOM U PODGORICI

PRAVNI FAKULTET ZAKLJUČIO SPORAZUM O SARADNJI SA PRAVNIM FAKULTETOM U PODGORICI

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković prisustvovao je obilježavanju 50. godišnjice postojanja i rada Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Tom prilikom potpisao je sporazum o saradnji sa dekanicom Pravnog fakulteta u Podgorici prof. dr Anetom Spaić. Ovim sporazumom predviđena je saradnja u oblasti nastave, naučno-istraživačkog rada, učešća u zajedničkim projektima i razmjene naučne i nastavne literature.

Fakulteti će nastojati da obezbijede razmjenu gostujućih profesora, učestvuju u Erasmus+ projektima, s ciljem razmjene nastavnika i studenata, zajedno organizuju naučne skupove i učestvuju u naučno-istraživačkim projektima. Na taj način, saradnja između dva fakulteta biće institucionalizovana i odvijaće se planski i organizovano.

Imajući u vidu kadrovske potencijale dva fakulteta, kao i dosadašnja iskustva i aktivnosti, dekani su izrazili očekivanje da ovaj sporazum može predstavljati značajan podsticaj razvoju poslenika pravne nauke u dvije zemlje, što je pogotovo značajno ako se zna da dosad nije bilo organizovane saradnje.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892