to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

SVEČANO OTVORENA NASTAVA I DOČEKANI STUDENTI PRVE GODINE NA PRAVNOM FAKULTETU

Pravni fakultet dočekao je 3. oktobra novu generaciju studenata u sjedištu u Palama i odјeljenju u Bijeljini. Indeksi, ruže i Vodič za brucoše čekali su buduće pravnike, a riječi dobrodošlice uputio je dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković. Otvarajući nastavu na prvoj godini i u 2022/2023. akademskoj godini, dekan Marković predstavio je Pravni fakultet i sve prilike koje on studentima nudi tokom i nakon studiranja. Obraćajući posebnu pažnju na bogatstvo studentskog života, dekan Marković pozvao je sve novoupisane studente da se koriste pruženim prilikama i da radošću i posvećenošću mudro popune četiri predstojeće godine.

Studentima su se obratile starije kolegice i kolege studenti, uspješni studenti, predstavnici u Naučno-nastavnom vijeću,  predstavnici u studentskim organizacijama i učesnici brojnih aktivnosti. Na Palama, brucoše je pozdravila studentkinja Renata Slagalo, sa prosjekom 10, član Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a svoju autorsku besjedu govorila je studentkinja Savka Dodić, nagrađivani član Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta. U Bijeljini, obratili su se odličan student Simeon Petković član Naučno-nastavnog vijeća, član Besjedničke sekcije i polaznik prestižne trogodišnje Škole evropskog prava i uprave u Atini, kao i student Andrija Dimitrić, student ombudsman Unije studenata Republike Srpske, predsjednik Udruženja studenata prava „Iustitia“ u Bijeljini, i član Naučno-nastavnog vijeća. Svoju nagrađivanu besjedu govorila je studentkinja Kristina Živanović.

Brucošima je predstavljen mentorski rad i posebno pripremljeni priručnik za studiranje, Vodič za brucoše. Vodič je u Bijeljini predstavio doc. dr Đorđe Marilović. Program su vrsno vodile studentkinje Anastasija Spaić i Anastasija Gužvić. Nakon svečanog dočeka, brucošima su održana prva predavanja po rasporedu za ovu akademsku godinu.

Svim novoupisanim studentima želimo uspješan i ugodan studij!

 

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892