to top

Asocijacije

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Besjednička sekcija

20150528 143557

U četvrtak, 28. maja, na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu održano je Takmičenje u besjedništvu. Na takmičenju je učestvovao devetoro studenata, članova Besjedničke sekcije sa Pala i iz Bijelјine. Sedmoro studenata je govorilo autorske besjede, na slobodnu temu, a dvoje na tuđi tekst.

Na takmičenju nisu nastupali studenti koji su osvojili nagrade na decembarskoj Večeri kulture, u Bijelјini, već mladi članovi Besjedničke sekcije, među kojima je većina nastupila prvi put. Takmičenje je bilo neka vrsta pripreme za dalјe nastupe na Pravnom fakultetu i za predstojeća takmičenja sa studentima ostalih pravnih fakulteta.

Nastupe govornika ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: prof. dr Radomir Lukić (predsjednik), viši ass. Sanja Tepavčević, mr i viši ass. Dimitrije Ćeranić, mr, a program je vodio viši ass. Đorđe Marilović, mr. Osim zaposlenih na Pravnom fakultetu, takmičenju je prisustvovalo skoro dvjesta studenata i građana Pala i okolnih mjesta.

Student druge godine Dragan Faladžić osvojio je prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija. Nјegova utorski tekst bio je na temu "Terorizam – asketizam (Teror-iza-maske-tizam)", a ovo mu je bio prvi javni nastup i takmičenje u besjedništvu. Drugo mjesto podijelili su Sanja Lazić i Branislava Petković, koje su besjedile na teme "Ne idite", odnosno "Prokletstvo geografskih koordinata". Treće mjesto pripalo je dvama studentkinjama, Milici Gaco i Milkici Mihojlić, sa besjedama "Neko vas gleda", odnosno "Smrtna kazna".

Član stručnog žirija, dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Radomir Lukić rekao je da je u današnje vrijeme lijepa i pametna riječ dragocjena, te da će Pravni fakultet nastaviti da podržava rad Besjedničke sekcije. Ujedno, skrenuo je pažnju na dogovor dekana svih javnih pravnih fakulteta iz Republike Srpske i Republike Srbije, da se organizuje zajedničko takmičenje najbolјih besjednika svih ovih fakulteta. Pritom, prisjetivši se rada prof. dr Novice Vojinovića na osnivanju Besjedničke sekcije, profesor Lukić je zahvalio višim asistentima Dimitriju Ćeraniću i Đorđu Mariloviću za napor uložen u rukovođenje Sekcijom.

 

UČESNICI

Dragan Faladžić – „Terorizam – asketizam“

video snimak

Božica Golubović – „Otvorimo oči“

video snimak

Sanja Lazić – „Ne idite“

video snimak

Tijana Vukadin – „Kurs o ženama“

video snimak

Milica Kapuran – „Crnogorski poliglota“

video snimak

Milkica Mihojlić – „Smrtna kazna“

video snimak

Milica Gaco – „Neko vas gleda“

video snimak

Branislava Petković – „Prokletstvo geografskih koordinata“

video snimak

Želјana Ivković – „Bilo jednom u jednoj državi“

video snimak

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892