to top

Asocijacije

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Besjednička sekcija

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je 31. oktobra 2012. god. krsnu slavu Svetog Petra Cetinjskog i 66 godina postojanja i rada, te na prigodnoj svečanosti povodom Dana fakulteta promovisao više od 100 diplomaca i sedam magistara pravnih nauka. Kum slave, akademik Rajko Kuzmanović istakao je da je Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu izrastao u uglednu visoko-obrazovnu ustanovu koja je u rangu sa evropskim fakultetima.

„Ovaj fakultet ispunjava sve tri dimenzije u radu, i obrazovanje, i vaspitanje studenata i naučno-istraživački rad“, naglasio je Kuzmanović.

Dekan fakulteta prof. dr Milan Tomić istakao je da je Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu najstarija institucija visokog obrazovanja u BiH. Profesor Tomić je naglasio da su telegrami i čestitke za dugogodišnji uspješan rad stigli i od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića, ministra nauke i tehnologije Jasmina Komića i ministra prosvjete i kulture Srpske Antona Kasipovića.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da Pravni faukultet na Palama ima veliki značaj za razvoj te lokalne zajednice. Savić je čestitao fakultetu za dosadašnje uspješne rezultate, ističući da „mladost i pamet“ predstavljaju najveću prekretnicu razvoja te opštine.

Povodom Dana fakulteta i Krsne slave, nastupali su i članovi Besjedničke sekcije, što je doprinijelo svečarskom karakteru događaja.

Nakon lomljenja slavskog kolača u prostorijama Fakulteta, član Sekcije – Mirjana Nastasić govorila je svoju besjedu „Ćirilica, to sam ja“, što je srdačno pozdravljeno od strane svih prisutnih, a dobila je i poziv da učestvuje na svečanostima koje organizuju ostali fakulteti i druge kulturne i obrazovne institucije iz Istočnog Sarajeva.

U Domu kulture na Palama, na svečanoj dodjeli diploma, sa autorskim besjedama su nastupili Nemanja Simikić („Ona“) i Tijana Lizdek („Sopstveni neprijatelji“), dok su Sonja Perendija, Dušica Blagojević i Ivana Vukičević govorile odlomke iz Poslanica Svetog Petra Cetinjskog.


UČESNICI

Мирјана Настасић - Ћирилица, то сам ја

Video snimak

Немања Симикић - Она

Video snimak

Тијана Лиздек - Сопствени непријатеlji

Video snimak

Sonja Perendija - Poslanice Svetog Petra Cetinjskog

Video snimak

Dušica Blagojević - Poslanice Svetog Petra Cetinjskog

Video snimak

Ivana Vukičević - Poslanice Svetog Petra Cetinjskog

Video snimak


Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892