to top

Asocijacije

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Besjednička sekcija

U Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini, 10. decembra 2012. godine, u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održano je Veče kulture na kome su nastupili članovi Besjedničke sekcije i Debatnog kluba Pravnog fakulteta. Skupu je prisustvovalo oko trista gledalaca, među kojima su bili rektor Univerziteta prof. dr Mitar Novaković, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Milan Tomić, predsjednici lokalnih sudova, kao i mnogobrojne sudije, advokati, tužioci, pravobranioci, studenti, zaposleni na Univerzitetu kao i poklonici lijepe riječi grada Bijeljine.

U revijalnom dijelu večeri, nastupilo je petoro članova Besjedničke sekcije koji su govorili svoje autorske besjede. Tanja Pašalić, Snežana Veselinović, Dobrica Kucalović, Miloš Sikiraš i Nemanja Simikić, pokazali su zašto su naši studenti rado viđen gost na besjedničkim takmičenjima u regionu i zašto malo ko smije da ih pozove u takmičarski dio, jer nije prijatno kada preko puta sebe imate najbolje znalce izgovorene riječi. Njihov nastup upotpunio je održani skup jer su svojim govorom nagnali prisutne da se zapitaju šta je to pravda, da li je ona prespavala naše muke, šta su to sreća i blaženstvo, i da li smo „dišući iz jetre“ zaboravili na pisanu riječ i postali digitalni bezdušnici.

Veče je bilo humanitarnog karaktera jer je Savez studenata Pravnog fakulteta organizovao prikupljanje pomoći za oboljelu devetnaestogodišnju Tamaru Jeremić iz Zvornika.

 

 UČESNICI

Tanja Pašalić – „Disanje iz jetre“

Video snimak

Snežana Veselinović – „Svijet pisane riječi“

Video snimak

Nemanja Simikić – „Kako je Justicija prespavala Srbe“

Video snimak

Miloš Sikiraš – „Nepravda“

Video snimak

Dobrica Kucalović – „Starac“

Video snimak

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892