to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA OKONČALI PRAKSU U GRADSKOJ UPRAVI GRADA BIJELJINA

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA OKONČALI PRAKSU U GRADSKOJ UPRAVI GRADA BIJELJINA

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji studiraju u odjeљenju u Bijeljini, okončali su studentsku praksu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina. Praksa je trajala sedam radnih dana, tokom kojih su studenti obišli kabinet Gradonačelnika, Skupštinu grada i odjeљenja u sastavu Gradske uprave. Razgovarali su sa gradonačelnikom, predsjednikom Skupštine grada i nizom rukovodilaca i zaposlenih u odjeљenjima Gradske uprave. Rukovodioci i zaposleni su upoznali studente sa nadležnostima i zadacima Gradske uprave, poslovima koje obavljaju i aktima koje donose. Studenti su bili u prilici da se upoznaju sa postupkom pripreme, donošenja i izvršavanja akata, kao i sa njihovom sadržinom.

Obavljanje studentske prakse predstavljalo je jedinstvenu priliku za studente da se detaljno upoznaju sa radom Gradske uprave. Na ovaj način, Pravni fakultet je, u saradnji sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, počeo proces obavljanja studentske prakse u opštinama i gradovima. Studenti će dobiti sertifikate, kao potvrdu obavljanja prakse.

Pravni fakultet namjerava da organizuje studentsku praksu i u Opštinskoj upravi Opštine Pale, te da svake godine organizuje studentsku praksu u najmanje dvije jedinice lokalne samouprave.

 

 

 

 



 

 

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892