to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE NA PRAKSU U GRADSKOJ UPRAVI GRADA BIJELJINА

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE NA PRAKSU U GRADSKOJ UPRAVI GRADA BIJELJINА

 Od 10. do 21. avgusta, Pravni fakultet organizuje studentsku praksu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina. Praksa se organizuje u okviru realizacije projekta dualnog obrazovanja, čiji je učesnik Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Organizovanje studentske prakse rezultat je napora Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Pravnog i drugih fakulteta da pruže mogućnost studentima da prođu praksu u trajanju od dvije radne sedmice.

Program studentske prakse za studente prava osmislio je Pravni fakultet, a svrha je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja jedinica lokalne samouprave. Tokom deset radnih dana, studenti će se upoznati sa načinom rada kabineta Gradonačelnika, Skupštine grada, klubova odbornika u Skupštini grada i odjeљeњa Gradske uprave. Posebna pažnja biće posvećena donošenju i izvršavanju Statuta Grada Bijeljina, odluka, budžeta i drugih pravnih akata. Studenti će moći da se upoznaju sa sadržinom pravnih akata koje donose organi Grada Bijeljina, postupkom njihovog donošenja i izvršavanja, kao i sa radom različitih službi.

Praksu će pohađati pet studenata prvog ciklusa studija Pravnog fakulteta. Zainteresovani studenti treba da se prijave od 1. do 5. avgusta, do 16:00 časova, na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Pored imena i prezimena, studenti treba da dostave sljedeće podatke: broj položenih ispita i prosječna ocjena u dosadašnjem toku studija.

Ukoliko epidemiološki razlozi budu zahtijevali, datum održavanja prakse može biti promijenjen.

Uprava fakulteta je postigla načelni dogovor da istovjetna praksa bude održana u Opštini Pale, tokom septembra.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892