to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI NARODNU SKUPŠTINU I VLADU REPUBLIKE SRPSKE

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji studiraju u Odjeljenju fakulteta u Bijeljini, posjetili su Narodnu skupštinu i Vladu Republike Srpske. Studenti su imali priliku da prisustvuju sjednici Narodne skupštine. Ovo je drugi put u istoriji Narodne skupštine da studenti prisustvuju sjednici. Prvi put, sjednici su prisustvovali naši studenti sa Pala. Studenti su imali priliku da prate raspravu povodom tačke dnevnog reda „Aktuelni čas“, kada su poslanici postavljali poslanička pitanja, na koja su ministri odgovarali, a potom su pratili vrlo zanimljivu raspravu povodom nekoliko tačaka dnevnog reda.

Studentima su se potom obratili: g. Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine; gđa Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine; g. Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde; g. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova; g. Siniša Karan, generalni sekretar Vlade Republike Srpske. Studenti su postavljali pitanja o radu Narodne skupštine i Vlade, na koja su prisutni funkcioneri odgovarali, tako da su studenti stekli jasniju predstavu o radu dviju institucija. Prisutnima se obratio i prof. dr Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta, koji je istakao značaj posjete studenata institucijama Republike Srpske, jer se na taj način obogaćuje njihovo teorijsko znanje i brojne vannastavne aktivnosti na fakultetu.

Posjeta Narodnoj skupštini organizovana je, prije svega, zahvaljujući inicijativi, naporima i aktivnosti potpredsjednice Narodne skupštine Sonje Karadžić-Jovičević, koja je bila domaćin našim studentima, i koja je preduzela potrebne mjere da posjeta uspješno protekne. Posjeta je mogla biti realizovana i zahvaljujući pomoći narodnog poslanika iz Bijeljine g. Nedeljka Ćorića, koji je dao značajan doprinos organizovanju odlaska u Banju Luku.

Drugog dana posjete, studenti su bili u Vladi Republike Srpske, gdje su im se obratili g. Siniša Karan, g. Darko Radić, savjetnik ministra pravde g. Kasipovića, i g. Bojan Vidić, šef kabineta ministra pravde. Oni su govorili studentima o organizaciji, nadležnostima i radu Vlade Republike Srspke. Studenti su potom obišli salu u kojoj se održavaju sjednice Vlade Republike Srpske.

Sa studentima, u ime fakulteta, u posjeti su bili prof. dr Goran Marković i asistent Brano Hadži Stević.

O posjeti možete pročitati i na sajtovima Narodne skupštine i RTRS:

https://narodnaskupstinars.net

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=359746

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892