to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Vijesti

NARODNA BANKA SRBIJE POTPISALA MEMORANDUME O SARADNJI SA FAKULTETIMA U SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisala je memorandume o poslovnoj saradnji sa predstavnicima devet fakulteta iz Srbije i šest fakulteta iz Republike Srpske. Sporazume su potpisali javni fakulteti iz oblasti ekonomskih, pravnih i organizacionih nauka. Memorandum o saradnji potpisan je i sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Memorandumima o poslovnoj saradnji predviđena je saradnja u formiranju programa studentskih praksi, praćenju rada studenata i formiranju programa zapošlјavanja u skladu sa mogućnostima i poslovnim aktivnostima Narodne banke Srbije, formiranju mentorskih programa za studente, organizovanju gostujućih predavanja predstavnika Narodne banke Srbije na fakultetima, i drugi oblici saradnje sa studentima i studentskim organizacijama.

„Kao prvi guverner koji je formalizovao saradnju s fakultetima, veoma sam zadovolјna našom dosadašnjom saradnjom. U narednom periodu insistiraću na tome da održimo broj aktivnosti koje realizujemo s fakultetima iz Beograda, ali i da znatno povećamo broj aktivnosti s fakultetima iz unutrašnjosti Srbije i Republike Srpske, jer je naša zajednička misija da najbolјi studenti ostanu u Srbiji”, rekla je Jorgovanka Tabaković.

Dekani su zahvalili guverneru i Narodnoj banci Srbije na prilici da budu dio projekta kojim se dodatno unapređuje obrazovni proces na fakultetima, ocjenjujući da na tom planu s centralnom bankom dijele zajedničke interese i vrijednosti. Oni su naglasili da saradnja sa Narodnom bankom Srbije predstavlјa priliku da se studenti uz stečena teorijska znanja profilišu i kao tražena radna snaga.

Izvor i fotografije: NBS

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892

 

});})(jQuery);