to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ ЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ ПРАВНУ КЛИНИКУ О ЗАШТИТИ ОД НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

Правни факултет ће током шест мјесеци, почев од 1. децембра, организовати Правну клинику „Заштита од насиља у породици“. Ова клиника ће бити одржана на Палама, али ће и студенти из Бијељине моћи да учествују у њеном раду, јер ће им факултет обезбиједити смјештај у Палама. Садржај правне клинике у цијелости је осмишљен од стране Правног факултета, а њена реализација биће могућа јер је пројекат правне клинике прихваћен на конкурсу за финансирање пројеката, који је расписала Амбасада САД у БиХ.

 

Правна клиника ће имати два дијела: теоријски и практични. У теоријском дијелу, студенти ће слушати предавања предавача са нашег и других факултета, али и практичара, који имају искуство у сузбијању или санкционисању насиља у породици. У практичном дијелу, студенти ће, уз стручну помоћ адвоката, судија, тужилаца, радника МУП-а и центара за социјални рад, да се упознају са проблемима насиља у породици, да сазнају који су најчешћи облици насиља у породици, који су њихови узроци и како се поједине институције боре против овог облика насиља.

 

Одржавање ове правне клинике биће значајно за студенте Правног факултета, јер ће бити у прилици да стекну знања о мало познатој теми, о којој на факултету не могу много научити, али и да у контакту са стручњацима различитих профила стекну драгоцјена знања.

Ово је друга правна клиника на Правном факултету која се одржава у протеклих годину дана, јер је у децембру прошле године одржана Правна клиника о правима дјетета.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892