to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

NAŠI STUDENTI NA KONFERENCIJI STUDENATA PRAVA

 

NAŠI STUDENTI NA KONFERENCIJI STUDENATA PRAVA

 

Na Konferenciji studenata prava, koju je organizovala studentska organizacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Baњoj Luci u periodu od 24. do 26. maja, učestvovale su naše četiri studentkinje – Teodora Đukić, Nadežda Drašković, Jovana Marković i Nikolina Savić. Poziv za učešće na konferenciji bio je upućen studentskim predstavnicima svih javnih pravnih fakulteta iz Republike Srpske, Federacije BiH, te pravnim fakultetima u Kragujevcu i Beogradu. Pozivu su se odazvali studenti iz Baњe Luke, Istočnog Sarajeva i Kragujevca.

Teme konferencije bile su Studentsko organizovanje i Organizovani i međunarodni kriminalitet. Konferencija je otvorena uz obraćanje predstavnika studentske organizacije i člana besjedničke sekcije PF BL, a prisutnima se obratio i prodekan za nastavu prof. dr Zoran Vasiљević. Prvoga dana učesnici su raspravљali o studentskom organizovanju, a tokom večeri domaćini su priredili zajedničko druženje svih učesnika.

Drugoga dana, konferencija je nastavљena radionicom o međunarodnom i organizovanom kriminalitetu. Na radionici, bilo je riječi o kriminalistici i njenom značaju, a obrađeni su i konkretni predmeti poput slučajeva „Paravinja“, „Trezor“, „Kastelo“ i dr. Naši studenti zadivili su sve prisutne svojim izvanrednim poznavanjem krivičnog materijalnog i krivičnog procesnog prava.

Nakon radionice održan je neformalni kviz opšteg i pravničkog znanja na kome su naše predstavnice, po opštem mišљenju, plijenile opštom informisanošću i pravničkim znanjem. Među desetak dvočlanih timova, naše studentkinje zauzele su drugo i treće mjesto, dok je prvo mjesto pripalo domaćinima konferencije.

Trećeg dana konferencije, na svečanoj ceremoniji zatvaraњa uručene su zahvalnice, sertifikati i potvrde o učešću. Prisutnima se obratio i dekan prof. dr Žeљko Mirjanić koji je zahvalio svim studentima na dolasku.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892