to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

STUDENTI I PROFESORI U AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

STUDENTI I PROFESORI U AKCIJI DOBROVOLjNOG DAVAЊA KRVI

 

Na inicijativu Pravnog fakulteta, studenti i profesori četiri fakulteta u Bijeљini koji deluju u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovali su danas akciju dobrovoљnog davaњa krvi, da bi ukazali na važnost principa solidarnosti u društvu.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković rekao je novinarima da Univerzitet ne treba da bude samo obrazovna ustanova, nego i aktivan učesnik u društvenim procesima, da њeguje raznovrsne društvene aktivnosti, među kojima je ovakva humana akcija.

„Na taj način šaљemo poruku studentima, zaposlenima i cjelokupnoj javnosti da bi ideja solidarnosti trebalo da bude jedna od osnovnih ideja na kojima naše društvo počiva i nastojimo da na ovaj način tu ideju proširimo i usadimo u srca i misli i naših studenata i građana“, istakao je Marković.

Ukazujući na značaj humanizma i solidarnosti, Marković je rekao da studente ne treba učiti samo onome što je predmet izučavanja na fakultetima, nego i da budu solidarni, korisni i aktivni građani društva.

Prema njegovim riječima, akciji u Bijeљini odazvali su se prije svega studenti i zaposleni Pravnog fakulteta i Pedagoškog fakulteta, te nekoliko studenata Fakulteta poslovne ekonomije. Ova akcija nastavak je aktivnosti koje je pokrenuo Pravni fakultet u martu, kada su krv davali studenti prava sa Pala. Pravni fakultet će nastojati da se ova akcija organizuje svake godine na Palama i u Bijeљini početkom i krajem godine. Danas je prikupљeno 18 doza krvi, a akciji se odazvalo 28 humanista.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeљini Dalibor Stević rekao je novinarima da ova zajednička akcija četiri fakulteta šaљe poruku da љudi treba da budu profesionalci u svojim oblastima, ali prije svega dobri i humani.

Prema њegovim riječima, to se posebno odnosi na studente Pedagoškog fakulteta koji će u budućnosti odgajati nove generacije.

Doktor Dragana Vojnović iz bijeљinske Službe za transfuziju istakla je da je davalaštvo na ovom prostoru vrlo razvijeno i da se posebno raduju podmlađivanju davalaštva i podizanju svijesti o humanosti davaњa krvi.

Akcija dobrovoљnog davanja krvi održana je u Centru za visoko obrazovanje u Bijeљini.

VIDEO

VIDEO

Izvor: SRNA i Pravni fakultet

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892