to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Intenzivirana međunarodna saradnja Pravnog fakulteta

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković učestvovao je, na poziv prof. dr Pjeranđela Katalana, profesora emeritusa na čuvenom rimskom univerzitetu La Sapienza, u radu međunarodne naučne konferencije, koju su u Sasariju (Italija), organizovali Institut za proučavanje Sredozemlja i Istraživački centar "G. La Pira" pri Nacionalnom istraživačkom centru Italije, u saradnji sa Asocijacijom pravnih fakulteta Ruske Federacije. Istovremeno sa učešćem u radu konferencije, dekan Marković je razgovarao sa predstavnicima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sasariju o potpisivanju Memoranduma o razumijevanju, čiji potpisnik će biti i Univerzitet u Breši.

Pripreme za potpisivanje ovog memoranduma su u završnoj fazi, a njegovim potpisivanjem stvoriće se pretpostavke za zajedničko učešće ovih fakulteta u Erasmus + projektima. To znači da bi nastavnici i studenti Pravnog fakulteta mogli, uz finansiranje sredstvima iz projekata, držati predavanja odnosno slušati nastavu na pomenutim italijanskim univerzitetima, kao što bi nastavnici i studenti sa ovih univerziteta držali odnosno slušali nastavu na našem Pravnom fakultetu.

Osim saradnje u ovoj oblasti, Memorandum predviđa saradnju i u sljedećim oblastima: ljetne škole, učenje jezika, pripravništva/stažiranja, zajedničko mentorstvo doktorskih disertacija, razmjena publikacija, saradnja pri organizovanju konferencija i seminara, zajednički istraživački programi i zajedničke akademske publikacije.

Dekan Marković je obavio razgovore i sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Valensiji (Španija) prof. dr Fransiskom Havierom Palao Gilom, prodekanicom Pravnog fakulteta Univerziteta u Klermonu (Francuska) prof. dr Mari-Elizabet Bodoen, prof. dr Leticijom Kazertano, sa Univerziteta u Insubriji (Italija), prof. dr Sergejem Baburinom, predsjednikom Asocijacije pravnih fakulteta Ruske Federacije, i prof. dr Katerinom Filipini, sa Univerziteta u Milanu (Italija). Nakon obavljenih inicijalnih razgovora, biće nastavljeni pregovori sa ovim univerzitetima, s ciljem potpisivanja sličnih memoranduma o razumijevanju i saradnji.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892