to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Veče kulture na Pravnom fakultetu

besjednicka                                                      

Besjednička sekcija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu priređuje Veče kulture u Bijelјini, na kome će se studenti Pravnog fakulteta takmičiti u besjedništvu.

Pored redovnih godišnjih takmičenja u besjedništvu u sjedištu Pravnog fakulteta, poput takmičenja iz maja ove godine, već peti put se održava i Veče kulture u Bijelјini. Na takmičenju učestvuju studenti iz sjedišta Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu i Odjelјenja van sjedišta u Bijelјini. Studenti će govoriti autorske besjede, na slobodnu temu.  Stručni žiri dodjelјuje tri nagrade, a Nagradu „Prof. dr Novica Vojinović“ dodjelјuje publika.

Veče kulture okuplјa uglednu pravničku i širu javnost. Vrijedne nagrade, u novcu i studentskoj praksi, najbolјim besjednicima dodijeliće i ove godine Advokatska kancelarija Stevanović. Novčanu nagradu takmičaru koji osvoji srca publike dodijeliće advokat Miodrag Stojanović i advokat Dejan Bogdanović. Grad Bijelјina, jedan od najvećih dobrotvora Pravnog fakulteta, pruža značajnu pomoć i u organizovanju Večeri kulture.


Pozivamo Vas da prisustvujete Večeri kulure koja će se održati u ponedjelјak, 28.12.2015. godine u 18 časova u Centru za visoko obrazovanje u Bijelјini.

Besjednička sekcija, najmasovnija vannastavna aktivnost na Pravnom fakuletu, okuplјa na desetine članova, među kojima ima i studenata drugih fakulteta. Bivši članovi Besjedničke sekcije danas su zaposleni u brojnim advokatskim kancelarijama, pravosudnim i drugim institucijama i privredi, gdje im služe iskustva i znanja stečena na Besjedničkoj sekciji.

besjednistvo 2015 plakat mali

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892