to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Obilježen Dan i krsna slava - Sveti Petar Cetinjski - Pravnog fakulteta

slika diploe sa promocije

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u subotu 31. oktobra 2015. godine  je na Palama obilјežio Dan i krsnu slavu - Svetog Petra Cetinjskog.

Dekan Pravnog fakulteta Radomir V. Lukić rekao je da ova visokoškolska ustanova nastavlјa tradiciju pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji je osnovan 1946. godine.

"Slјedeće godine obilјežićemo 70 godina rada ove ustanove i to će biti prilika da na jedan veliki, ozbilјan i sistematičan način povučemo crtu i vidimo šta smo sve uradili za cijelih 70 godina i za ove 22 godine obnavlјanja rada na području Republike Srpske", izjavio je novinarima Lukić.

On je naveo da je ovo promocija 19 generacije studenata poslije obnove rada fakulteta 1993. godine, te da danas promovišu devet magistara pravnih nauka, sedam magistara prava i 83 diplomirana pravnika.

"Možemo da budemo zadovolјni zbog toga što je fakultet na putu da pobolјša svoje kadrovske potrebe i naš pedagoški i naučni potencijal", naglasio je Lukić.

On je poručio da su studenti koji završavaju ovaj fakultet, a to su današnji diplomanti, snabdjeveni zaista potrebnim znanjem koje pruža ova ustanova.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, koji je i kum slave, rekao je da se ovaj fakultet ubraja u veoma napredne i odlične fakultete jer zadovolјava sve tri dimenzije koje treba da ima školska ustanova - obrazovnu, vaspitnu i naučnu.

Diplomirani pravnik Sanja Lazić, koja je ostvarila prosjek 9,81, istakla je da joj diploma mnogo znači jer je stekla određeno obrazovanje.

"Od malih nogu ovo je bio moj cilј. Na fakultetu se može dosta naučiti, uz razne aktivnosti koje imaju, bila sam član Besjedničke sekcije i iskoristila sve što pruža ovaj fakultet", rekla je Lazićeva.

Nakon vjerskog obreda i lomlјenja slavskog kolača, održana je svečana akademija u amfiteatru Ekonomskog fakulteta na kojoj su dodijelјene diplome svršenim studentima prvog i drugog ciklusa, magistrima prava i magistrima pravnih nauka.

Izvor: Novinska agencija SRNA

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892