to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Konkurs za prijem volontera na praksu u kancelariju Vijeća Evrope u Sarajevu

elsaELSA Sarajevo, u saradnji sa kancelarijom Vijećem Evrope, raspisuje

KONKURS

za prijem volontera na praksu u kancelariju Vijeća Evrope u Sarajevu

 

 

ELSA Sarajevo traži motivisanog studenta prava ili mladog pravnika, zainteresovanog za područja ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, spremnog da radi u skladu s načelima Vijeća Evrope, za poziciju volontera u kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu. Zadaci i obaveze volontera bit će određeni u skladu s njihovim sklonostima i potrebama kancelarije. Angažman zahtijeva osmosatno radno vrijeme tokom cijele sedmice.

a) Informacije o praksi

Plaćena: ne (no kancelarija će obezbijediti osiguranje za slučaj povrede na radu. Volonter će dobiti certifikat na kraju prakse, kao i pismo preporuke od strane kancelarije, ukoliko angažman volontera bude zadovoljavajući)

Datum početka prakse: 13. juli.2015.

Datum završetka prakse: 13. decembar 2015.

Broj volontera: 1     

b) Pravo prijave na konkurs imaju:

- studenti četvrte godina studija, studenti drugog ciklusa studija, odnosno pravnici sa završenim četverogodišnjim studijem, a koji su ujedno i

- članovi ELSA-e Sarajevo ili druge ELSA lokalne organizacije u BiH. Osobe koje su članovi Upravnog odbora ELSA-e Sarajevo, ELSA-e BiH ili drugih ELSA lokalnih organizacija u BiH nemaju pravo prijave na konkurs. 

c) Konkursna procedura

Kandidati trebaju dostaviti prijavu (preuzeti ovdje), CV i motivaciono pismo, na engleskom jeziku. U motivacionom pismu kandidati trebaju objasniti svoju motivaciju za prijavu na konkurs, njihovo razumijevanje ljudskih prava, pokazati inicijativu, te motivisanost za rad u dinamičnom okruženju kao što je kancelarija Vijeća Evrope u Sarajevu.

Dokumenti trebaju biti u .pdf formatu, s nazivom dokumenta u formi prezime_nazivdokumenta (npr. kovacevic_prijava, kovacevic_CV ili kovacevic_mletter). Aplikacija treba biti dostavljena najkasnije do 19. juni. 2015. do 23:59h, isključivo na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Na isti e-mail kandidati se mogu obratiti sa upitima.

Nepotpune prijave, prijave koje budu dostavljene nakon ovog roka, kao i one koje budu upućene direktno kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu neće biti uzete u obzir.

STEP sektor ELSA-e Sarajevo

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892