to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Dodijeljeni sertifikati studentima pravnih fakulteta


Udruženje "Arhus centar u BiH" u saradnji sa Misijom OEBS u BiH i pravnim fakultetima univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu dodijelilo je sertifikate za 20 studenata ovih fakulteta koji su uspješno završili pohađanje "Pravne klinike o primjeni Arhuske konvencije u BiH".

Ceremoniji uručivanja sertifikata prisustvovali su predstavnici gradske uprave Sarajeva, pravnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, te Misije OEBS u BiH.

"Pravna klinika o primjeni Arhuske konvencije u BiH", koja je počela 28. oktobra, održana je u četiri bloka predavanja u okviru projekta "Unapređenje vladavine prava kroz jačanje pristupa pravosuđu u oblasti životne sredine", kojeg je finansirala Vlada Njemačke, saopšteno je iz Udruženja "Arhus Centar u BiH".

Dodjela sertifikata održana je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici u opštini Novo Sarajevo.

Prilikom dodjele sertifikata studentima su prigodne čestitke uputili direktor Udruženja "Arhus centar u BiH" Sabina Jukan, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković, asistent sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Amila Ždralović i direktor Kancelarije za politiku djelovanja i planiranja Misije OEBS u BiH Andrea Celino.


Izvor: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892