to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

Besjednička sekcija Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu

Rad Sekcije za besjedništvo Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, od danas možete pratiti i putem fakultetske stranice, u okviru linka Asocijacije – Besjednička sekcija.

Na stranici su postavljeni podaci o osnivanju, članovima i radu Sekcije, kao i video zapisi sa takmičenja koja smo do sada organizovali.

Od 2010. godine, na našem fakultetu održano je pet takmičenja, na kojima su pored naših besjednika učestvovali i najbolji govornici sa pravnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banje Luke, Filozofskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i dr. Učešće govornika sa drugih fakulteta čini nas posebnim kako u zemlji, tako i u regionu jer su naša takmičenja otvorena za sve besjednike oštra uma i britka jezika, a što nije slučaj sa ostalim fakultetima, gdje govore samo „domaći“ takmičari.

Pored učešća na smotrama koje smo sami organizovali, naši govornici su u posljednje dvije godine nastupali i na Pravnom fakultetu u Nišu (revijalno, mada prema ocjeni njihove publike – šampionski), Nušićijadi u Ivanjici, takmičenju dr Zoranu Đinđiću u čast, svetosavskim akademijama na Palama i u Bijeljini, akademijama povodom dodjele diploma, te mnogim humanitarnim večerima.

S nadom da će rad Sekcije biti još bolji i uspješniji u budućnosti, pozivamo sve studente da se uključe u Sekciju i da se zajednički družimo sa lijepom riječi.

Da biste vidjeli, čuli i pročitali kako su se naši dosadašnji članovi družili sa riječima, pripremili smo vam snimke sa nekoliko njihovih nastupa, kao i tekstove besjeda koje su sami pripremali, što sve možete pronaći na našoj stranici.


Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892