to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PROF. DR UROŠA PENE

Pravni fakultet se dostojanstveno oprostio od svog kolege i prijatelja, prof. dr Uroša Pene. U prisustvu članova porodice, kolega, saradnika i studenata, kako sa Pravnog fakulteta tako i iz drugih institucija, održana je komemorativna sjednica u Palama. U punoj sali, od profesora Pene oprostili su se dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković, profesorov sin g. Milorad Pena, rukovodilac Katedre za krivično pravo prof. dr Mladenka Govedarica, i viši asistent Ljubana Sladić, ma, profesorova asistentkinja na predmetima koje je predavao.

Komemorativna sjednica je bila prilika da se sjetimo dragog lika profesora Pene, koji je, za nepunu deceniju i po, koliko je radio na našem fakultetu, ostavio neizbrisiv trag, kao vrstan pedagog i skrupulozan kolega, koga su studenti voljeli i poštovali, a kolege duboko poštovale, zbog rijetkih i dobrih osobina koje je posjedovao. Profesor Pena je bio veliki profesionalac, koji je poznavao posao koji je radio, savjesno izvršavao radne zadatke i obavljao odgovorne funkcije na kojima je bio. Kao zamjenik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, direktor Policije Republike Srpske, zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i savjetnik predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, dao je veliki doprinos unapređenju javnog interesa, posebno zaštiti i unapređenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kao profesor, bio je omiljen među studentima, njegova predavanja bila su rado posjećivana, jer je profesor Pena uspijevao da napravi neponovljiv spoj teorijskog i praktičnog. Kao kolega, bio je posvećen fakultetu na kome je bio zaposlen i čijem razvoju je doprinio kao mudar, blag i tolerantan akademski radnik, koji je organizovao brojne aktivnosti za svoje studente.

Ostaće praznina zbog preranog odlaska jednog dobrog, poštenog i poštovanog čovjeka, kome je Pravni fakultet zahvalan na tome što je oplemenio našu sredinu svojim boravkom i radom u njoj.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892