to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PREDSTAVNICI FAKULTETA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U BARIJU

 

Na Univerzitetu „Aldo Moro“ u Bariju (Republika Italija), u organizaciji Global Legal Skills Institute, održana je 16. po redu međunarodna konferencija „Global Legal Skills“. Na poziv neprofitne organizacije Nacionalnog centra za državne sudove (National Center for State Courts – NCSC) i njegove kancelarije u Bosni i Hercegovini, u radu konferencije koja je okupila nekoliko stotina učesnika iz velikog broja zemalja, učestvovali su i predstavnici našeg fakulteta – dekan prof. dr Goran Marković i doc. dr Đorđe Marilović, koordinator za međunarodnu saradnju i koordinator aktivnosti koje se sprovode na osnovu Okvirnog sporazuma za sprovođenje studentske prakse, koji je, na inicijativu i pod vođstvom NCSC, potpisalo više od 40 institucija i organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Konferencija je predstavljala priliku da se razmijene iskustva sa kolegama iz brojnih zemalja u pogledu organizacije rada sa studentima na polju studentske prakse, a na posebnom sastanku razmatrano je proširenje ove aktivnosti, tako što bi se, počev od sljedeće godine, počeo sprovoditi projekat učenja studenata vještinama pravnog pisanja.

Doc. dr Đorđe Marilović imao je zapaženo izlaganje na temu „Legal Education Reform in Bosnia and Herzegovina in the Context of the Civil Law Legal System“, kojim je predstavio studentske prakse i saradnju koju naš fakultet organizuje u sudovima i tužilaštvima u tri grada i pet opština Republike Srpske. Na ovaj način, iskazano je priznanje našem fakultetu na vrlo uspješnom sprovođenju projekta studentske prakse u pravosudnim institucijama.

Tokom posjete, predstavnici fakulteta razgovarali su sa prof. dr Andreom Lovatom, dekanom Pravnog fakulteta, o uspostavljanju saradnje, i sa predstavnicima Erasmus kancelarije Univerziteta o saradnji na izradi zajedničkog Erasmus+ projekta, kako bismo ostvarili razmjenu nastavnika i studenata.

Fakultet posebno zahvaljuje g. Nenadu Galiću, direktoru Kancelarije NCSC u BiH, i gđi Lejli Hasanović, zamjenici direktora iste organizacije, na višegodišnjoj podršci našem fakultetu i profesionalnoj saradnji na realizaciji projekta.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892