to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

STUDENTI POSJETILI TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE

Grupa studenata sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, boravila je u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Učesnike posjete pozdravio je glavni tužilac Milanko Kajganić, koji je poželio dobrodošlicu studentima. Tokom posjete, sa studentima su se sastali i razgovarali predstavnici Tužilaštva BiH, među kojima tužiteljica Ivana Petković, rukovodilac Odsjeka za borbu protiv terorizma i nekadašnja studentkinja ove obrazovne institucije, zatim istražilac iz Odjela za istrage i podršku svjedocima Ervin Klempić, kao i predstavnica Odsjeka za podršku svjedocima Jadranka Popadić-Fereira i predstavnici Odjela za odnose s javnošću Adisa Karačić i Boris Grubešić.

Studentima su prezentovane informacije i podaci o radu i rezultatima Tužilaštva BiH u protekle dvije decenije, nadležnost i položaj Tužilaštva BiH u okviru pravosudne zajednice u Bosni i Hercegovini, unutrašnja struktura, kao i odjeli i odsjeci koji djeluju u Tužilaštvu BiH.

Takođe, studenti koji se edukuju i pripremaju za zanimanja u pravosuđu, mogli su postavljati pitanja o svakodnevnom radu tužilaca i stručnog osoblja, procesu donošenja tužilačkih odluka, saradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini i inostranstvu i svim drugim pitanjima koji ih zanimaju iz djelokruga rada ove pravosudne institucije.

Studentima su tokom posjete predstavljeni i kapaciteti Tužilaštva BiH, te su mogli vidjeti kako izgledaju radne prostorije, sale za saslušanja i drugi radni kapaciteti u okviru jedne tužilačke institucije.

Izvor: sajt Tužilaštva Bosne i Hercegovine (https://www.tuzilastvobih.gov.ba/)

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892