to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

U CENTRU ZA VISOKO OBRAZOVANJE U BIJELJINI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, tačnije četiri njegova fakulteta koja imaju sjedište ili odјeljenje u Bijeljini, obilježio je Svjetski dan zdravlja. U saradnji sa Domom zdravlja u Bijeljini, organizovani su besplatni preventivni pregledi studenata i zaposlenih, a potom je dr Zoran Vasilić, specijalista porodične medicine i načelnik Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti, održao predavanje studentima i zaposlenima na temu „Masovne nezarazne bolesti – kako sačuvati zdravlje?“. Ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja pregledali su 70 studenata i zaposlenih našeg univerziteta, a otprilike toliki broj studenata je pratio predavanje dr Vasilića. Pregledi su obuhvatili fizikalni pregled, mjerenje krvnog pritiska, mjerenje šećera u krvi, određivanje BMI, procjenu faktora rizika i pregled najsavremenijim dijagnostičkim aparatom MESI.

U obraćanju medijima, dr Vasilić i Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta, istakli su značaj i svrhu ove aktivnosti, posebno naglašavajući značaj zdravstvenog prosvjećivanja građana i razvoja svijesti o potrebi preventivnog djelovanja s ciljem zaštite zdravlja.

Budući da je aktivnost bila vrlo uspješna, istaknuta je obostrana spremnost za nastavak saradnje na ovim i drugim poljima. Univerzitet je zahvalan dr Danijeli Đukin, direktorici Doma zdravlja, dr Zoranu Vasiliću, ljekarima i medicinskom osoblju Doma zdravlja na spremnost da sarađuju i pomognu Univerzitetu.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892