to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PROFESOR SAMIR ALIČIĆ ODRŽAO PREDAVANJA NA UNIVERZITETU U KATANCARU

 

Profesor rimskog prava na našem fakultetu Samir Aličić održao je četiri predavanja studentima pravnih nauka na Univerzitetu u Katancaru, u Italiji (jedno predavanje studentima prvog ciklusa, dva predavanja na masteru i jedno na doktorskim studijama). Predavanja je održao u okviru saradnje našeg fakulteta sa Pravnim fakultetom u Katancaru. Ta saradnja vrlo je bogata, a u ovom trenutku, u okviru Erasmus+ projekta, u Katancaru se nalazi i naša studentkinja Savka Dodić.

Profesor Aličić, koji godinama uspješno sarađuje sa profesorima iz Katancara, učestvovao je i u radu tribine koja je bila posvećena saradnji našeg univerziteta i Pravnog fakulteta sa Univerzitetom u Katancaru, konkretno Laboratorije za pravnu istoriju Univerziteta „Velika Grčka“ u Katancaru i našeg fakulteta. Učesnike tribine pozdravili su rektor Univerziteta u Katancaru, gradonačelnik Katancara, predsjednik Privredne komore Katancara i drugi predstavnici političkog i privrednog života. Pored profesora Aličića, na tribini su govorili i profesori Marija Tereza Karbone i Alarico Barbalji.

Cilj tribine bio je ne samo da se predstavi saradnja dva univerziteta već i da se inicira saradnja Katancara i Istočnog Sarajeva.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892