to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

OBNOVLJENA SARADNJA SA PREDSTAVNIŠTVOM UNHCR-A U BOSNI I HERCEGOVINI

U ponedjeljak, 19. februara 2024. godine, u sjedištu Pravnog fakulteta u Palama, upriličen je sastanak sa predstavnicima Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Bosni i Hercegovini. Sastanku su, u ime Agencije, prisustvovale gđa LJiljana Kokotović, viša savjetnica oficira za međunarodnu zaštitu i šefica Odjela za azil, i gđa Sabina Čejović, viša saradnica za zaštitu. U ime domaćina, sastanku su prisustvovali doc. dr Sanja Golijanin, prodekan za nastavu, doc. dr Sanja Kreštalica, saradnik za međunarodnu saradnju i doc. dr Đorđe Marilović, predsjedavajući Bibliotečkog odbora i koodinator prošle Klinike izbjegličkog prava.
Tokom sastanka dogovorene su aktivnosti usmjerene na obnovu i produbljivanje uspješne saradnje Pravnog fakulteta i Predstavništva UNHCR-a u Bosni i Hercegovini. Kao prvi korak, najavljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji, te obnova rada Klinike izbjegličkog prava u ljetnjem semestru tekuće akademske godine. Osim navedenog, ponuđena je i pomoć u obogaćivanju bibliotečkog fonda Pravnog fakuleteta u materiji izbjegličkog prava i srodnim oblastima.
Klinika izbjegličkog prava, namijenjena studentima prvog i drugog ciklusa studija, biće organizovana tokom aprila i maja tekuće akademske godine i predstavljaće nastavak ranije uspostavljene plodne saradnje Pravnog fakulteta sa Predstavništvom UNHCR-a u Bosni i Hercegovini.
Studenti će o terminima održavanja Klinike i programu rada biti blagovremeno obaviješteni putem veb sajta Pravnog fakulteta te zvaničnih profila Fakulteta na društvenim mrežama.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892