to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

ZAKLJUČEN SPORAZUM O SARADNJI SA GRADOM ZVORNIK


Pravni fakultet je zaključio sporazum o saradnji sa Gradom Zvornik. Sporazum su potpisali gradonačelnik g. Bojan Ivanović i dekan Goran Marković. Na sastanku kome su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave, te Andrija Dimitrić, predsjednik Udruženja studenata prava „Iustitia“, dogovorena je konkretna saradnja Pravnog fakulteta i Grada Zvornik. Ona će se, u prvom redu, ogledati u studentskoj praksi, koja će biti organizovana u Gradskoj upravi i javnim ustanovama u Zvorniku, dok će fakultet, sa svoje strane, prema potrebi pomagati Gradskoj upravi pravnim savjetima i ekspertizama, obukom zaposlenih u korišćenju Paragraf Lex bazom i pristupom bogatoj biblioteci.

Posebno značajna će biti studentska praksa, koja će omogućiti studentima sa područja Zvornika da se upoznaju sa organizacijom, nadležnostima i načina funkcionisanja grada kao jedinice lokalne samouprave. To će predstavljati bitno obogaćivanje studentske prakse, budući da studenti dosad nisu imali mnogo prilike da se upoznaju sa načinom rada jedinica lokalne samouprave.

Grad Zvornik je i dosada pomagao studentima, dajući im stipendije, što je značajno svim mladim ljudima koji žele da studiraju i ostanu u Republici Srpskoj. Pravni fakultet smatra da studentska praksa treba da pomogne studentima ne samo da steknu nova znanja i vještine, nego i da se preporuče budućim potencijalnim poslodavcima. Imajući to u vidu, potpisani sporazum predstavlja nastavak aktivnosti koje Fakultet i Grad preduzimaju s ciljem animiranja mladih da studiraju u svojoj republici.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892