to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PRAVNI FAKULTET I FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE REPUBLIKE SRPSKE ZAKLJUČILI SPORAZUM O SARADNJI I ORGANIZOVANJU STUDENTSKE PRAKSE

 

Pravni fakultet i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske zaključili su Sporazum o saradnji i organizovanju studentske prakse. Sporazum su potpisali dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković i direktor Fonda PIO Republike Srpske dr Mladen Milić. Potpisivanju Sporazuma  prisustvovali su i Mladen Mijić, pomoćnik direktora za zastupanje, imovinsko pravne poslove, opšte poslove i ljudske resurse u Fondu PIO, Jovanka Slavinjak, načelnik Odјeljenja za zastupanje, kao i doc. dr Sanja Golijanin, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu.

Sporazumom je definisana saradnja koja će se, primarno, ogledati u studentskoj praksi, koju će studenti moći pohađati u filijalama Fonda PIO u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju. U okviru studentske prakse, studenti će imati priliku da kroz praksu primijene usvojena teorijska znanja, posebno u oblasti upravnog prava, i steknu određeno praktično iskustvo, kako bi po završetku školovanja bili spremni na izazove pravničke profesije.

Pravni fakultet će omogućiti Fondu PIO pristup bogatoj biblioteci fakulteta, kao i besplatnu obuku za rukovanje bazom pravnih propisa Paragraf lex. Pored toga, Pravni fakultet će nastojati da realizuje i druge oblike saradnje i savjetodavne pomoći, u skladu sa potrebama Fonda PIO Republike Srpske.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892