to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

NA PRAVNOM FAKULTETU ODRŽAN ERAZMUS INFO DAN

Da je sve prisutnija međunarodna mobilnost studenata i nastavnika jedan od strateških ciljeva razvoja i unapređenja kvaliteta obrazovanja na Pravnom fakultetu i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, vidjelo se u srijedu, 27. decembra 2023. godine, kada je u sjedištu Pravnog fakulteta u Palama organizovan Erazmus info dan.

U prepunoj sali III godine, uz onlajn učešće studenata i nastavnika iz odjeljenja u Bijeljini, predstavljeni su programi međunarodne mobilnosti koji su realizovani u prethodnom periodu, te oni čija realizacija je u toku do kraja tekuće akademske godine.

Tokom dvočasovnog događaja, posvećenog informisanju i podizanju svijesti studenata o prednostima Erazmus programa, studentma su se obratili dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Goran Marković, koordinator za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta doc. dr Sanja Kreštalica i koordinator za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dr Slobodanka Krulj.  Pored opštih informacija o programima međunarodne mobilnosti i naročito mobilnosti u okviru programa Erazmus +, studentima su predstavljene prednosti učešća u programima mobilnosti, detalji u vezi sa pripremom prijave i postupkom odabira i nominacije kandidata na matičnim ustanovama, kao i sve informacije u vezi sa trenutno aktuelnim konkursima za mobilnost na univerzitetima u Republici Italiji. Posebnu pažnju privuklo je obraćanje i iskustvo učesnika programa međunarodne mobilnosti u prethodnom periodu, mr Ninoslave Radić i studenta Petra Nišića.

Pravni fakultet upućuje izraze kolegijalne zahvalnosti Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te svim nastavnicima i studentima koji su se odazvali pozivu i učestvovali na Erazmus info danu. 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892