to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

SARADNJA SA PRAVNIM FAKULTETOM UNIVERZITETA „GOCE DELČEV“ U ŠTIPU

     U periodu od 20. do 26. decembra na Pravnom fakultetu Univerziteta „Goce Delčev“ u Štipu održano je niz nastavnih i naučnih aktivnosti na kojima su učestvovali naši nastavnici. Aktivnosti su rezultat saradnje našeg fakulteta sa Pravnim fakultetom u Štipu, u okviru Erazmus + programa.

     Prof. dr Stanka Stjepanović održala je predavanje studentima u odjeljenju Pravnog fakulteta Univerziteta „Goce Delčev“ u Strumici. Predavanje je održano 21. decembra u okviru nastave iz Obligacionog prava. Narednog dana, u prostorijama Pravnog fakulteta u Štipu održan je okrugli sto na temu „Primjena pravila o građanskopravnoj odgovornosti za štetu u finansijskom pravu i pravu intelektualne svojine, uporedni prikaz pravnih sistema u Republici Sjevernoj Makedoniji, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“. Nakon svečanog otvaranja i obraćanja dekana prof. dr Olge Koševaliske i prof. dr Marije Ampovske, uvodno predavanje održala je prof. dr Stanka Stjepanović koja je govorila o značaju pravila o odgovornosti za štetu i tendencijama njihovog razvoja, naročito u kontekstu pojave vještačke inteligencije. O odgovornosti za štetu u pravu intelektualne svojine govorile su prof. dr Marija Ampovska i prof. dr Svjetlana Ivanović, a o odnosu pravila o odgovornosti za štetu i finansijskog prava govorili su prof. dr Kristina Miševa i doc. dr Đorđe Marilović. Izlaganja predavača izazvala su veliko interesovanje i razvila se živa diskusija o mnogim zanimljivim pitanjima. Učesnici su mogli pratiti izlaganja uživo u sudnici Pravnog fakulteta u Štipu, kao i putem platforme MS Teams.

     Istog dana održana je i promocija udžbenika Obligaciono pravo – Posebni dio, autora prof. dr Stanke Stjepanović, prof. dr Branka Moraita, prof. dr Marije Ampovske i prof. dr Svjetlane Ivanović. Tokom boravka u Štipu, dogovoreno je i potpisivanje sporazuma o saradnji koja će obuhvatiti zajedničke projekte, gostujuća predavanja, učešće na naučnim skupovima i druge oblike saradnje.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892