to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

U ODЈELJENJU FAKULTETA U BIJELJINI ODRŽANO PREDAVANJE STUDENTIMA O RADU I NADLEŽNOSTIMA PORESKE UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE

 

Interaktivno predavanje o porezima i nadležnostima Poreske uprave Republike Srpske studentima u Bijeljini u odjeljenju Pravnog fakulteta i studentima Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini održao je 14. decembra g. Dragan Zorić, načelnik Odjeljenja za poreze, registraciju i koordinaciju rada područnih centara i područnih jedinica u Sektoru za usluge poreskim obveznicima Poreske uprave Republike Srpske. Studentima Pravnog fakulteta predavanje je održano u okviru nastave na predmetu Finansije i finansijsko pravo na trećoj godini prvog ciklusa studija, a studentima Fakulteta poslovne ekonomije u okviru predmeta Fiskalna ekonomija.

Predmetni nastavnik na predmetima iz oblasti finansijskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Đorđe Marilović zahvalio je gospodinu Zoriću i Poreskoj upravi na gostovanju i vrlo korisnom predavanju. Ukazao je na važnost širenja svijesti o značaju poreskog sistema i poreskog morala, i zahvalio što je predavanje održano kako u sjedištu Fakulteta u Palama tako i u odjeljenju u Bijeljini. Održavanje predavanja podržali su i dekan Fakulteta poslovne ekonomije prof. dr Vesna Petrović, kao i prof. dr Ivan Milenković i viši ass. mr Biljana Stanivuk.

Predavanje je organizovano u okviru aktivnosti Poreske uprave Republike Srpske u oblasti edukacije učenika i studenata o značaju javnih prihoda i poreskom sistemu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, o nadležnostima Poreske uprave, poreskim propisima, poreskom moralu, kao i o pravima i obavezama poreskih obveznika. Pored činjenica koje su studentima poznate iz materije predmeta koje slušaju u tekućem semestru, predavanje je obilovalo zanimljivim podacima i primjerima, a na kraju izlaganja bilo je vremena i za studentska pitanja.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892