to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

DEKAN PRAVNOG FAKULTETA U POSJETI UNIVERZITETU U PESKARI

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković boravio je, u okviru Erasmus+ projekta, u posjeti Univerzitetu u Peskari (Republika Italija). Naš univerzitet, kao rezultat aktivnosti Pravnog fakulteta, jedan je od univerziteta koji počinje aktivnosti u okviru Erasmus+ projekta, čiji nosilac je Univerzitet u Peskari. U tom projektu, naši nastavnici i studenti biće u prilici da borave u Peskari, da drže predavanja odnosno da slušaju predavanja i polažu ispite na engleskom jeziku, kao što će nastavnici i studenti iz Peskare imati priliku da borave na našem fakultetu. Studenti će, osim toga, imati priliku da na besplatnim kursevima nauče italijanski i/ili da usavrše engleski jezik.

Nastavnici će moći da drže predavanja tokom pet radnih dana, dok će studenti boraviti u Peskari pet mjeseci, tj. čitav semestar. Troškovi puta, smještaja (po pravilu, u studentskom domu u Peskari ili obližnjem gradu Kijetiju) i života studentima će biti nadoknađeni u okviru projekta, u mjesečnom iznosu koji je fiksan i unaprijed određen.

Univerzitet u Peskari je univerzitet srednje veličine u Italiji i nalazi se u dva lijepa grada, Peskari, koja je na obali Jadranskog mora, i Kijetiju. U sastavu univerziteta nalazi se Fakultet (Departman, kako se tamo zove) za pravne i društvene nauke, sa sjedištem u Peskari. Dekan Marković je dogovorio sa dekanom ovog fakulteta potpisivanje bilateralnog sporazuma i saradnju u više oblasti (učešće na naučnim skupovima, zajednički projekti, gostujuća predavanja i dr.). U razgovoru je iskazano obostrano interesovanje za razvoj svestrane saradnje.

Prvi student koji bi išao u Peskaru u ljetnom semestru sljedeće godine moći će da se prijavi već za koji dan, kako bi postupak izbora bio okončan do polovine januara 2024. godine. Projekat će inače trajati naredne dvije i po godine, tokom kojih će nastavnici i studenti moći da realizuju odlazak u Peskaru.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892