to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE NA PRAKSU U DIREKCIJI ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Pozivaju se studenti III i IV godine studija i apsolventi  da se prijave na praksu u Direkciji za evropske integracije u Sarajevu. Svrha prakse je upoznavanje studenata sa radom Direkcije za evropske integracije kao stalnim i stručnim tijelom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine koje koordiniše i prati aktivnosti i zadatke institucija u procesu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Praksa će se obavljati prema individualnom Programu studentske prakse koji će Direkcija za evropske integracije pripremiti za svakog studenta pojedinačno u skladu sa iskazanim preferencijama studenta u pogledu oblasti u okviru koje želi da obavlja praksu.

Praksu će pohađati pet studenata Pravnog fakulteta. U prijavi student treba da navede: ime i prezime, broj indeksa i godinu studija, kao i oblast iz nadležnosti Direkcije u okviru koje želi da pohađa praksu: koordinacija poslova na usklađivanju zakonodavstva Bosne i Hercegovine sa propisima EU; koordinacija procesa prevođenja acquis-a, pravnih propisa BiH i drugih relevantnih dokumenata; strategija i politike integracija; komunikacija i organizacija obuka o procesu integracije u EU i oblast lјudski resursi i pravni poslovi.

Prijave se šalju na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Rok za prijavljivanje je 19. maj 2023. godine.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892