to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

POČELA DODJELA SERTIFIKATA POLAZNICIMA STUDENTSKE PRAKSE NA OSNOVU OKVIRNOG SPORAZUMA O RAZUMIJEVANJU

POČELA DODJELA SERTIFIKATA POLAZNICIMA STUDENTSKE  PRAKSE NA OSNOVU OKVIRNOG SPORAZUMA O RAZUMIJEVANJU

 

Studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u odjelјenju u Bijelјini, u utorak 6. decembra 2022. godine, dodijelјeni su sertifikati za uspješno obavlјenu studentsku praksu u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijelјini. Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković, u prisustvu prodekana za nastavu doc. dr Sanje Golijanin i koordinatora za sprovođenje Okvirnog sporazuma o razumijevanju doc. dr Đorđa Marilovića, čestitao je prisutnim studentima i uručio im sertifikate.

Studentsku praksu tokom lјetnjeg semestra 2021/2022. godine u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijelјini obavilo je 25 studenata iz Bijelјine, a zajedno sa studentima iz sjedišta Fakulteta na Palama praksu su pohađala ukupno 54 studenta, u ukupno četiri pravosudne institucije u Istočnom Sarajevu i Bijelјini.

Studentsku praksu, u trajanju od 15 radnih sati za svakog studenta u malim grupama od dva do pet studenata, vodili su koordinatori sa Pravnog fakulteta, prodekan za nastavu doc. dr Sanja Golijanin i koordinator za sprovođenje Okvirnog sporazuma o razumijevanju doc. dr Đorđe Marilović, predmetni profesori na predmetima iz oblasti krivičnog i krivičnog procesnog prava, prof. dr Mladenka Govedarica i doc. dr Igor Petković, i mentor u Okružnom javnom tužilaštvu okružni javni tužilac Bojana Lazarević.

Praksa je priređena na osnovu Okvirnog sporazuma o razumijevanju – Unapređenje praktične nastave i obuke za studente prava i diplomirane pravnike, u čijoj izradi su učestvovali predstavnici Pravnog fakulteta, na inicijativu NCSC – Nacionalnog centra za državne sudove, Kancelarija u Bosni i Hercegovini. Okvirni sporazum o razumijevanju zaklјučilo je, ili mu je pristupilo, ukupno 32 institucije i udruženja iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine (šest pravnih fakulteta, jedanaest sudova, sedam tužilaštava, šest profesionalnih udruženja advokata, sudija, tužilaca i stručnih saradnika pravosuđa, i dva centra za edukaciju sudija i tužilaca).

Pravni fakultet je među samo tri fakulteta čiji studenti su već bili na praksi organizovanoj na osnovu Okvirnog sporazuma o razumijevanju. Studentima u sjedištu Fakulteta na Palama sertifikati će biti dodijelјeni 23. decembra.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892